Manifestacija - Razsvetljenje

 Danes ti povem nekaj osnovnih stvari, ki se dotikajo manifestacije.  Manifestacija ni neposredno povezana z razsvetljenjem. Sem pa se jo odločila dati v ta sklop, ker sem se zaradi svojega duhovnega prebujenja začela ukvarjati tudi z manifestacijo. 

Ta članek to res dobro razloži. 

Manifestacija: kaj to je in ali res deluje?

Kaj je manifestacija? Kako manifestirati stvari, ki si jih želite v življenju? In katere so najboljše strategije manifestacije? Najpreprosteje povedano, je manifestacija usmeritev vaše namere k nečemu, za kar upate, da se bo zgodilo, nato pa opazujete, kako se dogaja v resničnem življenju. Z drugimi besedami, če nekaj mislite, se bo uresničilo. A seveda je vse skupaj bolj kompleksno.


Manifestacija ali zakoni privlačnosti je koncept, ki ga verjetno že poznate in o katerem se je veliko govorilo leta 2006, ko je izšla knjižna uspešnica 'The Secret'. (Dodajam, da obstaja tudi isto imenski film, ki sem si ga nedavno pogledala in sem si med 2x ogledom zapisovala pomembne stvari. O tem bom še pisala in dodala zapiske iz filma.)  O manifestaciji so govorili največji duhovni voditelji in misleci, kot sta Deepak Chopra in Eckhart Tolle, teme pa se je v svojih oddajah pogosto dotaknila tudi Oprah Winfrey. Manifestacija sicer ni nič novega, saj njene korenine segajo v duhovno gibanje iz 19. stoletja, ki je temeljilo na prepričanju, da naše misli vplivajo na naš materialni svet in da je pozitivno razmišljanje odgovor na večino naših težav. 

Ta koncept manifestiranja vaše resničnosti skozi misli ali "zakon privlačnosti", kot ga včasih imenujejo, lahko najdemo tudi pri starodavnih duhovnih učenjih, vključno s hindujskimi idejami o enotnosti vašega uma, telesa in vesolja. V zadnjem času pa je manifestacija doživela porast zanimanja. Glede na Google Trends je iskalni izraz "kako manifestirati" v zadnjih petih letih vztrajno naraščal, preplavil pa je tudi družbena omrežja, kot je TikTok. Dejstvo je, da vedno ustvarjamo in manifestiramo v svojem življenju, le da to počnemo podzavestno. Ko se zavemo moči, ki jo imamo, da ustvarimo svoja življenja, kot bi jih želeli živeti, pa nastopi manifestacija.

Kaj je manifestacija?

Prva stvar, ki jo morate vedeti, je, da se manifestacija ne zgodi čez noč. Čeprav gre pri manifestiranju za spreminjanje vaših sanj v resničnost, pa ta od vas zahteva, da naredite proaktivne korake proti vsemu, kar si želite. Ne smete pričakovati, da se bo to zgodilo takoj in brez vaše proaktivnosti. 

Manifestacija je prinašanje nečesa oprijemljivega v vaše življenje skozi privlačnost in prepričanje, vendar pa je manifestacija več kot le moč volje in pozitivno razmišljanje. Kot pravi Angelina Lombardo, avtorica knjige 'Spiritual Entrepreneur' (duhovni podjetnik), manifestiranje pomeni uresničitev vsega, kar želite občutiti in izkusiti prek svojih misli, dejanj, prepričanj in čustev. Če želite začeti manifestirati, pa morate jasno določiti svoje cilje.

Manifestacija kot vaja za samopomoč se nanaša na osredotočanje vaših misli na želeni rezultat – s praksami, kot so čuječnost, vizualizacija in meditacija – da bi ga poskušali uresničiti. Namen tega je, da svoje osebne cilje uresničite. Manifestacija je torej ustvarjanje vizije za prihodnost, vlaganje energije in namere v uresničitev te vizije in nato ustrezno usklajevanje vaših misli, čustev in dejanj, da se lahko vaša vizija uresniči. Ta proces je enak tistemu, skozi katerega gremo, kadar delamo na sebi ali kadar poskušamo spremeniti svoje okoliščine ali se zavežemo doseganju osebnega cilja. Vključuje namero, miselnost in usmerjeno delovanje.

Manifestacijo so popularizirale pop psihološke knjige, kot sta "The Secret" (skrivnost) in "The Law of Attraction" (zakon privlačnosti), in kadar nekdo govori o manifestaciji, ima ponavadi v mislih ideje, ki so bile predstavljene v teh knjigah. A če vprašate psihološke znanstvenike, vam bodo rekli, da so te knjige psevdoznanost, torej nekaj, kar trdi, da je znanstveno, vendar v resnici ne temelji na znanstveni metodi. Manifestacija kot ideja pa je zelo resnična in lahko ljudem dejansko pomaga spremeniti življenje na bolje. 

Za samo idejo o manifestaciji stoji tudi precejšnja količina znanosti. Na primer, raziskave so pokazale, da če verjamemo, da nekaj zmoremo, potem je velika verjetnost, da bomo to tudi naredili. Na primer, če resnično verjamete v to, da lahko dobite neko službo in za to tudi trdo delate. Ta znanstveno utemeljeni pristop nam pokaže, da če resnično verjamemo, da lahko nekaj dosežemo in smo pripravljeni vložiti delo, da to tudi dosežemo. In to je ključno: manifestacija zahteva delo. Da bi pokazali, kar hočemo, moramo verjeti, da to zmoremo, moramo biti vztrajni in se na koncu vključiti v vedenje, ki prinaša želene rezultate.

Ali manifestacija deluje?

Na splošno so raziskave pokazale, da lahko pozitivno razmišljanje, ki je eden od temeljnih konceptov manifestacije, koristi našemu splošnemu duševnemu počutju – vodi lahko do manjših primerov depresije in boljših sposobnosti obvladovanja stresnih situacij. Raziskave so tudi pokazale, da negativno razpoloženje ali negativen odnos odvrne druge in škodi našim odnosom. Ljudje, ki so na splošno srečni in pozitivni, pritegnejo več priložnosti, imajo boljše odnose in so običajno uspešnejši. Ko gre za izražanje tega, kar si želite v življenju, je lahko ključna osredotočenost na cilj, ki ga želite doseči, kaj bo potrebno, da ga uresničite, in kako se boste počutili, ko boste dosegli cilj.

Kako manifestirati?

Treba se je zavedati, da ni enega samega pravega načina za manifestiranje. Vaša praksa manifestacije je lahko, kakršna koli želite, pomembno je le to, da vključuje notranji premislek o tem, kaj si resnično želite v prihodnosti, in praktična dejanja, ki vam bodo pomagala to doseči. Nekateri tako opravijo formalen ritual in na primer prižgejo svečo ter izgovorijo določeno namero, drugi pozitivne namere vključijo v svoje dnevne meditacije, tretji pa svoje cilje zapišejo v dnevnik. 

Naj bo vaš namen čim bolj natančen. Bolj ko je jasno in jedrnato, bolje je. Namesto, da na primer rečete: "Želim spoznati svojo sorodno dušo," si ustvarite podrobno sliko o tem, kako bi ta oseba bila videti (kakšna je barva njenih las, oči, je visoka ali majhna, kakšne so njene osebnostne lastnosti, kaj rada počne, česa ne mara itd). Bodite zelo specifični. Ko določite svojo namero, se vprašajte, kaj želite, in to zapišite na papir. Ko natančno določite, kaj so vaši upi, sanje in cilji, morate za to prositi vesolje. 


Ne pozabite, da je manifestacija kot soustvarjanje – sodelovanje med vami in vesoljem. Ko ste torej zapisali, kaj točno hočete, ste še le na pol poti. Brez ukrepanja namreč ne boste dobili rezultatov. Razmislite, katere korake lahko naredite, da sami dosežete svoje cilje, nato pa jih dodajte v svojo dnevno rutino. Če želite novo službo, se začnite družiti z ljudmi na tem področju in vadite razgovor za službo. 

Drug način, kako biti 'v akciji', ko manifestirate, je, da si zastavite vprašanje: 'Kaj bi si mislil moj prihodnji jaz?' Preoblikovanje vašega uma vam lahko (in bo) namreč omogoči uspeh. Biti oseba, ki že ima, počne in čuti svoje cilje, sanje in želje, vam pomaga postati ta oseba.

Naslednji korak pa je, da se zavedate in ste hvaležni za to, kar prejmete. Čeprav morda ne boste dobili vsega, kar si želite v želenem vrstnem redu in časovnem okviru, morate sprejeti in priznati, kar dobite, ne glede na to, kako veliko ali majhno je. Hvaležnost je ključnega pomena.

Tako to je na kratko o manifestaciji ostalo pa čez nekaj mesecev. Tako, kot je veliko za povedati o jezi in ostalih temah je tudi o tej res veliko več za povedati zato bom o tem vsekakor še kdaj govorila. 

Naroči se na novice in objavo boš dobil/a direktno v svoj nabiralnk na gmail. Tako boš vedno na tekočem! 

Se beremo spet čez 4 dni! 

Komentarji