Lekcije iz razsvetljenja

 Danes ti povem svoje lekcije iz mojega duhovnega prebujenja/razsvetljenja. Sama se z njim ne ubadam kaj dosti,  ampak nekaj reči pa je zelo pomembnih, ki se jih naučiš šele, ko se tvoja duša prebuja (o tem sem govorila prejšnji mesec). 

1. Lekcija: Biti v trenutku: Ko si v trenutku opaziš toliko stvari. Ljudje me ves čas sprašujejo: Ali ti ni dolgčas? A si prepričana, da ti je dobro biti sama? Zakaj si sama? A je vse okej? A si žalostna? Na vse to lahko dogovorim z vse je okej samo naučila sem se biti v trenutku, ker tudi, ko sem tiho slišim in vidim marsikaj. Biti v trenutku pomeni biti prisoten v sedanjosti. Ne biti v prihodnosti ali preteklosti. Se spomniš Kung fu pande? Želva (ne znam napisati imena) je v njem rekla: Včeraj je preteklost, jutri je zavito v skrivnost, danes je darilo, zato se temu reče sedanjost. Ta želva je v bistvu razsvetljena duša. In mislim, da se Po v 3 delu tudi sam razsvetli (nisem še našla dokazov, ko bom povem). Biti v sedanjosti pomeni tudi opazovati svet okoli sebe. Ko si v gozdu gledaš vonjaš in se čudiš in tako je za ker koli si. Če si v lokalu si lahko kakih 5 min tiho in ne boš verjel/a veliko ljudi bo govorilo okoli tebe poslušaj pa smo tisti pogovor, ki te zanima in tako boš izvedel/a veliko. 

2.Lekcija: Um: O umu sem že veliko povedala, ampak um je res velik pojem, ker je resnično zelo obsežen. Obsega tako misli, kot tudi sluh in vonjave ter oči. Ja dobesedno sem tudi sama rabila 1000 let, da sem dojela, da je um v resnici čisto vse. Od tega, kar mislimo in vidimo, do vonjev in sluha pa tudi vse, kar čutimo in občutimo torej tudi čustva. Ja težko je to razumeti, ampak tako je. Nekaj časa nazaj sem brala knjigo (ki je še vedno nisem dokončala ups) Usoda duš. Zelo težko mi je bilo brati 2 poglavje o tem kaj se dogaja, ko nekdo izgubi ljubljeno osebo. In kaj potem duhovi -duše teh bližnjih skušajo svoje bližnje potolažiti (prej ne želijo zapustiti zemlje). Seveda so se našli ljudje, ki so rekli ja Eva zakaj pa ti je bilo tako težko brati to poglavje? Saj ni nič takega? Ja imajo prav kaj je to kaj takega? Seveda je takega!! Naš um je sestavljen tako, da ga je strah smrti oziroma smrt povezuje z nečem groznim in s strahom. To je v meni vzbudilo nelagodje, čeprav je smrt nekaj normalnega (ko sem bila otrok sem se bala smrti no dokler se nisem pred letom dni začela duhovno prebujat, če sem iskrena). Ko sem razmišljala o tem zakaj mi je smrt nekaj slabega in, ko sem se borila z to mislijo (da bi jo premagala) sem se spomnila na stavek, ki ga je izrekla oseba, ki je že razsvetljena in jo res dobro poznam in mi je blizu (bolj, kot moji starši). Rekla je: Borit se moreš z umom in tako prideš v nič. Kaj je mislila z pridem v nič mi še ni čisto jasno. Sem pa dojela kaj je mislila z boriti z umom. Točno to um misli, da je smrt slaba, ampak se moti in to je ta borba z njim. 

3. Lekcija: Pogovor z vesoljem (univerzumom): Vedno, ko sem zunaj mi nekaj sporoča. Ali pa me spominja na osebo, ki mi veliko pomeni in sem jo mal prej omenjala. In me s tem zafrkava. Grozno res mi gre na živce. Drugače pa zaradi univerzuma izvem veliko podatkov, kaj bi morala v življenju početi in kam moram iti. To mi veliko pomeni in mi daje zagon in me razveseljuje. Univerzum mi pošilja angelske številke, živali, simbole (srček), skladbe, besede in še kaj bi se našlo. Skratka znakov iz univerzuma je veliko in vsaka stvar ima svoj pomen. Zato more v mojo glavo nešteto informacij. 

Za konec sem hotela povedati smo še to, da imam neglede na vse resnično rada univerzum in sem mu hvaležna za vso pomoč, ki mi jo daje no tako njemu, kot tudi angelom in ostalim bitjem, ki mi stojijo ob strani. Povedala pa bi še to, da je pot do razsvetljenja dolga in traja veliko časa, a z vztrajnostjo mi bo uspelo! Seveda boš o napredku obveščen/a, če se naročiš na novice in si tako na tekočem! Se bereva spet čez 4 dni. 

Komentarji