Najdi kar te veseli!

Danes nekaj, kar ti lahko pride prav in sicer. Kako najti nekaj, kar te veseli. Odlično je za ljudi z depresijo, saj so izgubili stik z tem, kar jih resnično veseli. Priporočam, da objavo deliš naprej! 

Če je katero obdobje, je obdobje najstništva tisto, v katerem odkrivamo, raziskujemo in rastemo kot osebe. Seveda se v tem obdobju soočamo s številnimi izzivi, pred nami so številne odločitve in odgovornosti, ostaja pa nam tudi najpomembnejše vprašanje – kaj me resnično veseli? Predstavljamo nekaj nasvetov, ki ti bodo morda pomagali pri slednjem vprašanju.


1. Bodite radovedni


Radovednost je osnovni pogon za odkrivanje tistega, kar te veseli. Postavljaj si vprašanja, raziskuj nove stvari in bodi odprt za različne izkušnje. Radovednost ti bo pomagala razširiti obzorja in odkriti nove strasti.


2. Ne zahtevaj od sebe vsega takoj


Morda boš moral poskusiti več stvari, na več načinov, večkrat ... To ni nujno slabo! Le tako boš lahko našel samega sebe.


3. Preizkušaj različne dejavnosti


Da bi ugotovil, kaj te veseli, poskusi različne dejavnosti. Sodeluj v športu, umetnosti, glasbi, plesu, prostovoljstvu in drugih interesnih dejavnostih. To ti bo pomagalo razumeti, kaj ti najbolj ustreza.


4. Opazuj svoje odzive


Ko se ukvarjaš z različnimi dejavnostmi, bodi pozoren na svoje odzive. Kaj te napolni s srečo in energijo? Katere dejavnosti te naredijo bolj motiviranega in navdušenega? Odkrivanje, kaj te navdušuje, temelji na pozornem opazovanju lastnih občutkov.


5. Razmisli o svojih interesih in strasteh


Morda že imaš določene interese in strasti iz otroštva. Razmisli o tem, kaj najraje počneš, ko imaš prosti čas. Morda te privlačijo risanje, pisanje, kuhanje, šport, glasba ali znanost. Tvoji obstoječi interesi ti lahko pomagajo odkriti, kaj te veseli.


6. Pogovarjaj se z drugimi


Pogovor s starši, prijatelji in mentorji ti lahko prinese dragocene vpoglede. Vprašaj jih, kaj menijo, da so tvoji talenti in strasti. Morda bodo podali odgovore, ki jih ne bi pričakoval, a ti bodo odprli nove sfere. 


7. Razmislite o svojih vrednotah


Tvoje vrednote in prepričanja lahko vplivajo na to, kaj te veseli. Razmisli o tem, kaj ti je resnično pomembno v življenju. To ti bo pomagalo usmerjati svoje interese v skladu z vrednotami.


8. Ne boj se tvegati


Nekatere najboljše stvari v življenju se zgodijo, ko tvegaš. Ne boj se poskusiti novih stvari, ne glede na to, ali si v njih dober ali ne. Tveganje te lahko pripelje do presenečenj in novih strasti.


9. Daj si čas


Razumevanje, kaj te veseli, je proces, ki se razvija skozi čas. Ne pričakuj, da boš vse vedel takoj. Daj si dovolj časa za raziskovanje in odkrivanje svojih interesov.


Zakaj je pomembno ugotoviti, kaj te veseli?


Ko počneš stvari, ki te veselijo, se počutiš izpolnjenega in srečnega. Tvoje strasti in interesi te lahko navdihujejo za doseganje ciljev in razvoj na osebnem in poklicnem področju.


Poznavanje svojih interesov in strasti ti tudi pomaga, da se lažje odločaš o svoji prihodnji poti in kariernih ciljih. Najpomembneje pa je, da delo s stvarmi in hobiji, ki nas resnično veselijo, pozitivno vpliva na naše duševno in telesno zdravje. 


Zato odkrivaj, raziskuj, dovoli si napake in ne bodi prestrog do sebe. Verjemi, vsi smo se iskali in če kdaj, je najstništvo idealen čas iskanja in preizkušanja!

Tako to je to za danes deli objavo, da jo bo videlo še več ljudi, ki bi jim morda koristila! Bereva se spet čez 4 dni, ko pride objava o Planici, ki bo napisal moj prijatelj. Jaz se že veselim ti pa po mojem tudi hehe. 

Komentarji