Cilji - Nasveti

 Danes bom govorila o ciljih. Zelo se mi zdi pomembno, da vemo kakšne cilje si določimo. Sama cilje delim na 2 dela realne in nerealne pa tudi na kratkoročne in dolgo ročne.


Najprej bom opredelila nerealne cilje:

Nerealni cilji niso cilji, ki si previsoki za tvoj sedanji finančni ali šolski status. So bolj cilji, za katere ti misliš, da jih nikoli ne boš dosegel/a. Dobro bi jih bilo nekam zapisati. Da jih lahko čez nekaj let pogledaš in vidiš ali si jih uspel/a uresničiti. So pa nerealni cilji tudi cilji, ki se ostalim zdijo smešni. Sama naprimer že lep čas govorim, da se bom opokojila pri 30 letih. Meni se to zdi realno a marsi komu je to nepredstavljivo, zato oni to imenujenjo nerealni cilj. Večkrat sem že rekla:" Če se nihče ne smeje tvojemu cilju, ni dovolj visok". Kar pomeni, da je prenizek.
Na splošno pa so zame nerealni cilji taki ciliji, ki se drugim zdijo smešni in nedoseglijivi. Pa tudi taki, ki jih imam jaz za izziv. Za katere se bom mogla ful potrudit in matrat, da jih uresničim.
Mam jih za daljši rok. Cilj, ki ga mislim dosečt v manj kot 10 letih.

Realni cilji: So cilji, ki so kratkoročni (mesečni, tedenski, dnevni). In veš, da jih boš uresničil res hitro. Ali takoj, ko te ob 12h ponoči zbudijo. Tako je vsaj pri meni. Sama si jih predstavljam na tak način.

Na splošno se mi zdi zelo pomembno, da si zastavimo mešanico realnih in nerealnih ciljev. Neke cilje tako uresničiš takoj ostale pa si pustiš za kasneje. Ali pa jih razdeliš na manjše cilje ali korake. Tako imaš pregled nad tem, kateri cilj si uresničil in katerega ne in koliko ti manjka do izpovnitve celotnega cilja.

Tako mislim, da sem objasnila pomen ciljev. Ko sem ravno pri njih naj ti še povem, da sem 27.2.2024 na tem blogu dosegla vrtoglavih 50.000 ogledov. Zelo sem vesela saj si nisem mislila, da se bo to zgodilo tako hitro in to še preden je ta blog praznoval 5 let (5.5. ). Zelo sem vesela in se veselim ko bo blog dosegel 100.000 ogledov.

Za se več take vsebine se naroči in boš vedno na tekočem. Se beremo spet čez 4 dni.

Komentarji