Napiši zgodbo - Izziv

 Danes imam zate izziv. Imenuje se: Napiši zgodbo

Navodila: 

- Izberi si 10 besed, ki jih vidiš okoli sebe. naj bojo stvari ali živali ali predmeti. Ni važno kaj samo, da čim bolj nimajo smisla. Lahko niso iz okolice in so naključne. 

- Potem pa iz tega napiši zgodbo. Ne misli preveč saj bo to uničilo zgodbo. 

- Stvari si napiši na list ali v telefon in potem naj domišljija in tvoj um naredita svoje, naj podivjata! 

Dodajam primer, ker je moja prijateljica napisala zgodbo iz stvari, ki sem jih jaz določila. Imela je prosto pot in lahko je napisala karkoli je hotela. 

Besede: Mačka, hlače, hrana, računalnik, reklama, posoda, tiramisu, odeja, ura in kamin. 

Zgodba:

Dobro jutro, dober dan. Ura je bila deset dopoldne. Danes sem se zelo pozno zbudila. Lili je ležala na koncu postelje. Ponavadi me ona pride zbuditi. Zbuditi me pride tam okrog šestih zjutraj. A prejšnjo noč smo šle pozno spati, zato pa smo danes tako dolgo spale. Dvignila sem se iz postelje in stopila do kopalnice in se preoblekla iz pižame v toplo trenirko, ki jo imam obešeno na radiatorju. Šla sem v kuhinjo in pogledala v šporget, če je kaj ognja. In je še bil, noter sem vrgla par manjših drv, da se bo ogenj vžgal. Ta čas sem vzela iz hladilnika plastično posodo in noter v posodi je bil tiramisu. Moja najljubša sladica in še kavo sem si skuhala za zraven.

Zunaj je bilo mrzlo, pogledala sem koliko piše na termometru. Pisalo je minus ena. Pogledala sem skozi okno, da vidim kakšno je vreme zunaj. A ni prav prijetno, da bi šla kaj ven. Pokukala sem še v sobo in pogledala sem če Lili še spi in je še spala. Odšla sem nazaj v kuhinjo, kjer me je čakala kava in tiramisu.

Se je prav dobro in hitro segrelo v hiši. Med zajtrkom sem prižgala računalnik in malo “posrfala” po internetu in zasledila sem reklamo za gledališče. V gledališče zelo rada hodim. Najraje hodim gledat stare ljudske pripovedke. Videla sem da bo v soboto ob sedmih zvečer ena predstava v Ljubljanskem gledališču. Rezervirala sem si karto za to predstavo. Napisala sem si še na koledar za to predstavo, ki bo v soboto, da ne bom pozabila. In karto dobim po pošti.

Po dolgem času je le prišla Lili v kuhinjo, prišla me je samo pogledati k mizi dvakrat je šla okrog mojega stola in šla k šporgetu in se ulegla in počivala dalje.


Zgodba je res super izpadla. Meni je res všeč izziv je res bil odličen. Za še več take vsebine se naroči, da boš tako na tekočem. Se beremo spet čez 4 dni.

Komentarji