Kritike - Čas zame

 Mislim, da je čas, da se pogovorimo o zelo pomembni temi. Kritikah. 

One so del našega življenja, vedno nas spremljajo, so z nami. Danes ti povem kako se z kritikami spopadam sama in kaj točno si mislim o njih. Odgovarjam na to vprašanje: Ali dobro sprejemam kritiko?

Sama menim, da je kritika odraz druge osebe ne mene osebno. Torej nekdo, ki kritizira mene v bistvu kritizira samega sebe. Jaz imam nekaj, kar on nima oz. nekaj, kar bi on/a, ki kritizira rad/a imela pa nima. Zato je lažje kritizirat mene na internetu, ker se da biti anonimen, kot pa mene v živo. 

Mnogi verjetno mislijo, da v živo nikoli ne bi povedala svojega mlenja o neki stvari vsaj ne iskreno. Ali pa mislijo, da sem v živo drugačna, kot sem na blogu. Mogoče pa mislijo, da se v živo nikoli ne bi drla na nekoga, ki bi mi rekel, kaj delam ali zakaj nisi v službi? Mogla bi biti v službi in ne doma. 

Ne vem kdo te osebe mislijo, da so, ampak jaz bom vsakemu povedala, kar mu gre in po potrebi nadrla pred vsemi! Nisem jaz kar ena oseba. Vem kaj hočem in se za to tudi borim. Vem zakaj naredim določeno potezo (večinoma) in vem kam grem. Tisti, ki mislijo drugače niso moj problem. Jaz sem jaz imam dosti poguma, da se s tako osebo soočim v živo. 

Vedno sem vedela, da so kritiki odraz sebe. Nikoli ne govorijo o meni, ampak samo o sebi. 

Menda je moja prijateljica, ki mi je ves čas govorila, da je pisanje bloga brez veze in, da od tega ne bom nič imela. Nekega dne rekla, da bom s tem zaslužila bila mi je fuš. Meni pa je govorila kako je brez veze??  Vidiš to je odraz nje ona ne bo tega naredila in tega ne bo imela. 

Včasih se vprašam zakaj in kaj točno imajo kritiki od tega, da žalijo druge? Zakaj more nekdo drug trpet poleg njih? Ne rabi sam si lahko izbira kaj bo naredil in kaj ne!! Nihče ne bo nikomur reku žali nekoga, ker ti itak nič ne morejo. Ni res lahko ti kaj naredijo, ker to psihično nasilje! Zato kritik ne kritiziraj raje spregovori o svoji traumi ali težavi, ki jo imaš !! Samo tako lahko dobiš ustrezno pomoč! 

Kritiki mi sicer kdaj pa kdaj pridejo do živega, a sem se skozi svoje življenje naučila, da me ne briga kaj si o meni mislijo drugi. Ljudje bodo vedno govorili. Nek pregovor celo pravi: Dober glas seže v deveto vas, slab pa v deveto deželo. 

Bolj mi torej koristi slab kot, dober glas. 

S tem sam končala današnjo objavo se beremo spret čez 4 dni. 



Komentarji