Zapuščena vas - Čas za vas

Danes prvo poglavje nove zgodbe Zapuščena vas. 


1.POGLAVJE

Živijo! 

Malo sem pregledala po mojem seznamu zgodbe, ki sem jih do zdaj objavljala, nekatere so tudi nedokončane, ena izmed njih je tudi ta zgodba. Ko sem gledala to zgodbo sem videla, da jih je veliko bralo in razmišljala, da bi jo malo prenovila in začela spet objavljati oz nadaljevati z objavami novih poglavji. Uživajte v prenovljeni zgodbi, pritisnite kakšno * in dajte kakšen komentar. 



Cela vas je imela petnajst hiš, od tega je bilo šest še živih hiš, ostalih devet hiš pa so bile že dolgo časa prazne, brez duše, če se lahko tako izrazim. 

Že od majhnega živim v tej vasi, moja starša sta že pet let pokojna. V majhni hiški živim sama s 3 kokošmi in 1 potepuško mačko, ki se je kar na naenkrat pojavila pri nas. Dala sem ji ime Lili, toliko, da je ne kličem “mačka”.


Pa da se malo predstavim. Sem Laura stara sem sedemnajst let in živim sama. Starša sta mi umrla, ko sem bila stara dvanajst let. Mami je umrla za redko boleznijo, ki se je ne da zdraviti in tudi zdravniki so mi povedali, da je neozdravljiva. Ta bolezen se kliče Otrdelo srce. Oče pa je umrl je za neko podobno boleznijo, ki se imenuje strdek pljuč. Zato zdaj že pet let živim sama, no imam živali, ki mi delajo družbo. 

Nekaj sorodnikov imam, a živijo na drugem koncu vasi. Zato se zdaj z njimi bolj pogosto videvamo. 

Vesela sem, da imam nekaj sorodnikov. Imam dve sestrični in sta dvojčici. Stari sta osemnajst let.


Vsako jutro, ko vstanem se grem v kopalnico preobleči. Ko grem v kuhinjo vedno zakurim ogenj. V tem času, ko se ogenj zbuja grem na hraniti živali. Po tem si naredim zajtrk. Ponavadi si naredim jajca, a pride kakšno dan, ko si za zajtrk naredim kaj drugega.

Danes je nedelja, in zdaj imamo že kakšno leto navado, da ob nedeljah pride teta in sestrični na obisk in seveda tudi na kosilo.

Ko sem pojedla zajtrk sem poklicala teto in jo vprašala kje so.

"Dobro. Kaj bi danes jedle za kosilo?" sem jo še vprašala.

"Ja juha.. Bom še vprašala dekleti in te pokličem nazaj." mi reče. 

"Dobro." odgovorim.

S teto smo prekinile in jaz sem začela pripravljati za juho.


Objava je v sklopu čas za vas, ki ti omogoča, da napišeš objavo zame javi se mi na družbenih omrežjih ali gmailu! 


Se bereva spet čez 4 dni. 


Komentarji