Skrivnosti karme 2.Del.- Razsvetlenje

 Danes bom govorila o karmi in o umu, ki je povezan z karmo. 

Zalivajte vrtiček vašega uma: kako uporabiti karmo kot vodič?


ŽIVLJENJE VAM BO DALO TISTO IZKUŠNJO, KI JE V DANEM TRENUTKU NAJPRIMERNEJŠA ZA VAŠ RAZVOJ ZAVESTI. KAKO VESTE, DA JE TO IZKUŠNJA, KI JO POTREBUJETE? KER JE TO IZKUŠNJA, KI JO IMATE V DANEM TRENUTKU. – ECKHART TOLLE

O karmi lahko torej najbolj natančno razmišljate kot o energiji, ki jo ustvarjate sleherni trenutek. Vsako hoteno dejanje ali misel ustvarjata to energijo.

To čutimo vsak dan in ta energija ni nekje shranjena, da bi nas kasneje nagradila ali kaznovala.

Vendar pa se zavedajte tega. Če ves čas reagirate z jezo, boste vaš um navajali na jezo. Če boste na stvari reagirali z mirnostjo in spokojem, boste vaš um navajali na mir in spokoj.

Na vse te lastnosti kot so jeza, nezadovoljstvo, veselje, harmonija itd. lahko gledamo kot na cvetlice in semena, iz katerih vzklijejo.

Ko se rodimo, vse te mentalne lastnosti in čustva predstavljajo semena. Sedaj pa si predstavljate, da vsa ta semena čakajo v vrtičku vašega uma, da so bodisi negovana bodisi zanemarjena z vašimi hotenimi mislimi.

Glede na to, kaj počnete, zalivate bodisi slaba bodisi dobra semena. Ta semena lahko sčasoma zrastejo v cvetlice ali pa uvenijo in poginejo.

Pomembna stvar, katere se moramo zavedati je, da je energija, ki jo namenjamo tem cvetlicam, naša karmična energija.

Če živimo s čuječnostjo, lahko opazujemo ta karmični um, ki ga vzgajamo z našimi mislimi, nato pa lahko začnemo spreminjati naše odzive na vsakodnevne življenjske situacije.

Čuječnost nam daje sposobnost izbire, katere cvetlice bomo zalivali in katerih ne bomo. Brez čuječnosti se preprosto odzivamo na miselne vzorce, katerih smo navajeni iz preteklosti.

Da bi torej karmo uporabili za lasten osebni in duhovni razvoj in nanjo gledali kot na silo za splošno dobro, morate v vaše življenje vpeljati čuječnost. Tako boste lahko identificirali karmično energijo in začeli delati na tem, da pozdravite tisto karmično energijo, ki vas drži nazaj.

Če povzamemo: 

KAKO DRUGI RAVNAJO Z VAMI, JE NJIHOVA KARMA. KAKO VI REAGIRATE, JE VAŠA. – WAYNE DYER

Če živimo s tem znanjem karme, lahko za sabo pustimo mentalno navlako in skrbi, za katere menimo, da so nam bile dodeljene brez našega privoljenja, namesto tega pa vzamemo usodo v svoje roke.

Seveda bodo zunanji dejavniki še vedno vplivali na vaše življenje. A če boste poglobili vaše razumevanje tega, kako je resničen mir v resnici videti, boste imeli sposobnost izkusiti polnost življenja, ne glede na to, kaj se dogaja okoli vas.

Karma kaže na to, da imamo svobodo odločanja pri tem, kaj se dogaja nam. So naša hotena dejanja in misli, ki krojijo naše življenje.


Se bereva spet čez 4 dni. Naroči se na novice, da ne zamudiš nobene objave več. In pusti kak lep komentar hvala.

Komentarji