Um in Ego Blogmas#7 - Razsvetljenje

Nikoli se ju ne boste Osvobodili! 

Danes pa nekaj o umu, ki mi že nekaj časa buri duhove hehe. Morem ga raziskati in mislim, da se v tem članku iz ( duhovnost.eu Pogosto jo berem zadnje čase) skriva odgovor na moja vprašanje: Kako se začeti duhovno prebujati.


Pa nadaljujem, kar v članek.


Na svet smo prišli, ne samo kot fizično telo, ki ga sestavlja pribl. 37,2 bilijonov celic, ki je določeno na osnovi števila vseh organov v telesu in vrst celic. Človeško telo sestavljajo določeni kemični elementi v različnih razmerjih (Wiki, 2018).

Sestavljeno pa je tudi iz uma in duha, astralnega in mentalnega telesa. Podobno, kot je fizično telo instrument za delovanje v svetu materialnosti, je astralno telo instrument v astralnem svetu. Pojavi v njem so razlog psihičnih stanj; lahko bi rekli, da se v njem psihični pojavi »materializirajo«. Mentalno telo, sedež razuma, je inteligenten organizem, ki živi na mentalni ravni. Ta je še nekoliko subtilnejša in bolj pretanjena kot astralna, obe pa sta redkejši kot etrska. Mentalno področje, ki se zopet razslojuje na večje število konkretno-mentalnih podravni, zaradi manjšega števila omejujočih zakonov in veliko večje svobode, imenujejo tudi nebeški svet. Na mentalni ravni vrvi od prepletajočih misli, ki se tu kažejo kot konkretne oblike, podobno kot na astralni ravni, le da tu niso tako ameboidne, prelivajoče se druga v drugo, temveč so bolj pravilne, simetrične in stabilne, največkrat geometrične. Vsaka misel se konkretizira, oblikuje elemental. To je inteligentna struktura iz mentalne substance, z lastno barvo, obliko in življenjsko močjo (http://www.prisluhni.si/index.php/kdo-smo).

Zakaj potem ne bi izkoristili vsega tega?! Zakaj je večina ljudi, ki se spogleduje z duhovnostjo, prepričanih, da je potrebno utišati naš um. In zakaj je potrebno zatreti svoj ego? In zakaj je potrebno biti v duhovnosti skromen in ne biti »pohlepen«. Sama sem prepričana, da so se skozi zgodovino razlage o duhovnosti malo »porazgubile« oziroma so jih določeni učitelji razlagali na svoj način in učenci na svoj način podajali dalje. Pri vsem tem pa je imel glavno vlogo ravno um, ki si je modrosti in zgodbice razlagal po svoje.

Ste kdaj razmišljali o tem, koliko je razsvetljenih ljudi na zemlji, tistih, ki so dosegli stopnjo, ko več ni niti ega niti delovanja uma? Koliko? Jezus, Buda, … Zakaj se konstantno borite proti temu, kar ima svoj namen? Zakaj se borite proti umu, proti egu, če sta nam bila dana z razlogom in sicer zato, da ju uporabljamo? Oba imata svoj namen.

Um nam je dan zato, da kreiramo, da načrtujemo… Dane so nam misli, s pomočjo katerih izražamo čustva. In čustva so tista, s katerimi mi kreiramo svoje življenje, pravi Bučević A. Zato nima smisla, da se borimo proti svojim mislim, ker te bitke nikoli ne bomo dobili. Med drugim Bučević A. govori tudi o tem, da so pravi duhovneži tisti, ki vladajo lastnemu umu in egu in ne tisti, ki se tega želijo osvoboditi.

Torej, delujemo z egom in uporabljamo svoj um. To je dejstvo. Eni ga uporabljajo več drugi manj. Pomembno pri vsem tem je, da se zavedamo, da delujemo z egom, da delujemo preko uma, vendar moramo imeti to pod nadzorom. Moramo jima vladati.

Ego je neke vrste sprožilec. On nas lahko motivira, lahko nas katapultira, čeprav z namenom: »E, Zdaj pa boš videl.« Ima svoj namen. Prav tako misli, tudi one imajo svoj namen in tudi njih lahko imamo pod kontrolo. Vemo, da obstajajo pozitivne misli in tiste druge. Od nas pa je odvisno, kaj želimo misliti. Bomo mislili dobre misli ali slabe misli? Od naših misli je odvisno naše počutje in posledično naše življenje. Pomislite, kako bi lahko živeli radostno in polno življenje, če se ves čas pritožujete? Če v vsem vidite najprej slabo? Če vas vsi ogrožajo in vam želijo slabo? Kdo je sploh lahko srečen in nenazadnje svoboden pod težo takšnih mislih? In obratno. Si predstavljate človeka, ki v stvareh vidi dobro in išče pri ljudeh dobre stvari, si iz situacij izlušči dobre stvari… si predstavljate, da bi tak človek bil nesrečen? Ne. On svoje misli kontrolira. Daje pozornost tistim lepim, boljšim, pozitivnim…ker se ne želi počutiti slabo. Ker se zaveda, da misli vplivajo na njegovo življenje.

Misli boste vedno imeli. Imajo jih vsi. Tudi Buda jih je imel. Tudi E. Tolle jih ima, Neal Donald Walsh in D. Cophra… vsi jih imajo. Ampak jim vladajo. In vladati mislim se lahko naučimo. Za začetek z meditacijo. Malo po malo.
Prenehajte se boriti proti mislim. Mi smo um, duh in telo. Od vas pa je odvisno, kaj boste naredili s tem.

Jaz sem izvedela veliko novega ti pa tudi. Tako je današnje objave, konec jaz sem uživala.  Ker pa je to blogmas se beremo spet jutri! Zato se ne pozabi naročiti na novice, da boš vsak dan blogmasa imel/a objave v svojem gmail nabiralniku! 


Komentarji