Katera je moja najljubša barva? - Čas zame Blogmas#17

Moja najljubša barva je: Rumena. 

Je v barvi sonca. Rada imam sonce in obožujem sončne zahode in vzhode. Pa tudi ostale stvari povezane z soncem. 


Ljudje pravijo, da ko pridem v nek prostor posije sonce. Vedno, ko pridem nekaj čudežno posije sonce ali zapade sneg in je potem res lepa pokrajina. Dejansko prinašam srečo. 


Sama sem amulet za srečo. Imeti mene v življenju je ogromen zadetek na loteriji. Mnogi se tega ne zavedajo. 


Pomen rumene barve pa je takle: Rumena barva je barva sonca, svetlobe in optimizma, barva duha in razuma. Barva ki poživlja, aktivira in osvobaja pred strahovi.

 

Spodbuja naše mentalne sposobnosti, ustvarja duševno spretnost in dojemanje. Rumena barva ponuja upanje, srečo, razigranost in zabavo.

 

Z duševnega vidika je rumena barva ustvarjalna, je barva novih idej, pomaga nam pri iskanju novih poti, pri načinih delovanja. Rumena barva je najboljša barva za ustvarjanje navdušenja v življenju, lahko prebudi večje zaupanje in optimizem.

Rada ima izzive, zlasti duševne izzive. Pomaga nam pri sprejemanju odločitev, pri zbranosti in osredotočenju, pri študiju, uporabna je v času izpitov.

 

Ljudje, ki gredo skozi velike spremembe v življenju, tisti trenutek ne prenašajo najbolje rumene barve. Imajo težave pri spopadanju z vsemi spremembami kar pripelje do stresa. Z uvedbo zelene in nežne oranžne naj bi se vse skupaj uravnotežilo.

 

Pozitivne lastnosti rumene barve so: optimizem, razigranost, navdušenje, zabava, humor, zaupanje, izvirnost, ustvarjalnost, modrost, logika,...


Tu pa je pomen rumene barve, če je to tvoja najljubša barva: Rumena za osredotočenost

Rumena je vesela barva. Pomaga pri osredotočanju in koncentraciji, kjer je običajno velja pravilo - svetlejše je boljše. A pozor - preveč rumene barve pri ljudeh sproža tesnobo. Zato naj bodo rumeni dodatki, ne pa cela obleka. Ali še huje - vse stene v sobi. Rumena je obenem najljubša barva ljudi, ki radi svoje znanje delijo z drugimi. To so ljudje, ki so po naravi veseli, srečni, pozitivni, ne jamrajo pogosto in o kakšni depresiji niti ne razmišljajo.

Če je rumena tvoja najljubša barva zna biti, da so ti prijatelji že podarili kakšen pozitiven nadimek - Sonček, ali kaj podobno cukrastega. A vse to je popolnoma pristno, ljudje se radi družijo z ljubitelji rumene barve, saj so ti vedno z glavo pri zabavi.

Pod tem veseljem pa se skriva tudi nekaj manj prijetnih karakteristik: stroga samokritičnost, perfekcionizem in impulzivnost, ki se izraža v sprejemanju naglih in večkrat nepremišljenih odločitev. Obenem pa ljubitelji rumene vedno prisegajo na razum - pri reševanju težav se zanašajo na svoj um, veliko prej kot na fizično moč.

Sedaj veš o meni malo več, kot prej. 

Tako je današnje objave, konec jaz sem uživala.  Ker pa je to blogmas se beremo spet jutri! Zato se ne pozabi naročiti na novice, da boš vsak dan blogmasa imel/a objave v svojem gmail nabiralniku! 


Komentarji