Kako premagati slab dan? Blogmas#11

Danes ti povem 4 načine za premagovanje slabih dni. Sama sem presenečena, da obstajajo a jih bom vsekakor v prihodnosti preizkusila. 


4 nenavadni načini, kako premagati težke dneve

Pogosto tisto, kar naredimo, ko nam stvari ne gredo dobro od rok, ne pomaga. Te štiri stvari pa nam lahko pomagajo

Vsi imamo svoje težke dneve. Včasih je dovolj že samo slabo vreme in kakšno neprijetno srečanje, pa imamo že zagrenjen dan.

Skušnjava, ki jo ima večina izmed nas, ko smo žalostni, je, da se osredotočimo nase in premlevamo, kaj vse je narobe. Najboljši način, da se temu ognemo, je, da se namesto tega obrnemo navzven. Če želimo omiliti svojo bolečino, lahko naredimo kaj ustvarjalnega.

Pretirano gledanje filmov nam ne bo pomagalo, saj to bolečino zmanjša le začasno; ko pa je vsega konec, smo enako žalostni kot na začetku. Namesto tega nekaj naredite. Če nimate dovolj energije za kakšno dejavnost, ki bi se je sicer z veseljem lotili, pa odkrijte kaj novega.

Pred vami je nekaj idej, ki jih lahko preizkusite, ko boste imeli naslednjič slab dan.

POSKUSITE SPEČI HLEBEC KRUHA

Nič ni narobe, če tega še nikoli niste storili. Na spletu lahko najdete preproste, a odlične recepte, če pečete prvič. Poleg tega, da boste naredili nekaj slastnega, bo omamno dišala vsa hiša. Če se trudite jesti manj kruha ali pa ne smete uživati glutena, hlebec podarite prijatelju ali sosedu. Lepo se boste počutili ob tem, ko boste storili nekaj lepega za druge.

NAJ BO KOMUNIKACIJA Z LJUDMI POZITIVNA

Če imate slab dan, verjetno niste pri volji za raznovrstne pogovore. Lahko pa koga pokličete in mu preberete poglavje iz zabavne knjige ali na spletu poiščete nekaj šal in mu jih poveste. Če navežete stik s prijatelji, vam bo to pomagalo. In če pri tem poskušate biti zabavni ali če imate kaj smešnega povedati, vam bo to le koristilo, saj se boste smejali tudi sami.

TELOVADITE

Skoraj vse študije, ki se ukvarjajo s tem, kako izboljšati naše psihično počutje, predlagajo, naj postanemo aktivni, naj gremo ven na zrak in naj telovadimo. To je zelo koristen nasvet, ki se vedno znova izkaže za resničnega. Drži pa tudi, da je ob slabih dneh gibanje zadnja stvar, ki si jo želimo. In če je poleg tega slabo še vreme (dež, sneg, mraz), se zelo težko spravimo v telovadnico – če sploh imamo vstopnico za kakšno vadbo. Toda vadba vam bo pomagala dvigniti raven endorfinov, zato poskusite!

NAUČITE SE JODLATI

Zveni noro, a je učinkovito. Za to je potrebno le malo truda in pripomočkov. Potrebujete le svoj glas in kakšno učno uro na YouTubu. Če se boste zares skušali naučiti jodlanja, bodo vaši poskusi gotovo precej smešni. Morda bi morali jodlati, ko boste poklicali koga izmed svojih prijateljev, in se skupaj z njim nasmejati svojim poskusom.

Ko vas udarijo težki dnevi, bodite odprti. Ustvarjajte in preizkusite kaj novega, namesto da bi zatrli svoja čustva in se zaprli. Več boste imeli dobrih in spodbudnih navad, bolje boste opremljeni za čas, ko spet pridejo težki dnevi.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.

Zagotovo jih bom preizkusila sama! Nekega dne prisežem! 

Tako je današnje objave, konec jaz sem uživala.  Ker pa je to blogmas se beremo spet jutri! Zato se ne pozabi naročiti na novice, da boš vsak dan blogmasa imel/a objave v svojem gmail nabiralniku! 


Komentarji