Jesen 3.Del. - Blogmas#3

Danes nov del jeseni tokrat jedi, ki super ideje za kosilo ali večerjo v slogu jeseni. 

Kuhanje in peka jesenskih dobrot 

Jesenske juhe in enolončnice

Ko boste nenadoma začutili željo da bi iz omare potegnili vse svoje debele, udobne puloverje in si nadeli mehke copate, vedite da je jesen pred vrati. Jesen je pravi čas za recepte za juhe in enolončnice. Nekaj ​​je na začetku nižjih temperatur in menjavi listov, zaradi česar se zdi ideja da bi se doma crkljali in ogreli, boljša od katere koli druge dejavnosti.

Enolončnica iz govejega mesa in butternut buče

To najljubšo zimsko bučo boste pogosto našli praženo z rjavim sladkorjem ali pretlačeno v čudovito jesensko juho, a letos stvari spreminjamo. Aroma te enolončnice ki vre na štedilniku je močna; čudovito je za hladen ali deževen dan preživet notri. Postrezite s krhkim kvašenim testom ali koruznim kruhom in kozarcem rdečega vina.

Piščančji čili

Poln sezonske zelenjave, začimb in narezanega piščanca na žaru je to bolj sveža alternativa tradicionalnemu govejemu čiliju. Priročnost delikatesnega piščanca, hranljiva kakovost sezonske zelenjave in poln okus tradicionalnih začimb čilija se združijo v ta okusen piščančji čili lonec.

Čebulna juha

Je kaj bolj tolažilnega na hladen dan kot vroča skleda francoske čebulne juhe? Še posebej z debelejšo rezino popečenega kruha, polnjenega s topljenim sirom in veliko karamelizirane čebule.

Francoska čebulna juha ali soupe à l'oignon gratinée je klasična francoska jed iz karamelizirane čebule in goveje juhe ali juhe. Juho prelijemo s kruhom in sirom, nato gratiniramo do bogate, gnjecave popolnosti. Tradicionalno se postreže v keramičnem lončku z ročajem.

Pečenje sezonskega sadja

Je neverjetno preprosto: ni potreben noben piling ali druge posebne tehnike, nobeno merjenje ali natančen čas. Samo narežite toliko sadja kot ga želite uporabiti, olupljenega ali ne, in ga vrzite v ponev.

Potresemo z malo vina, malo medu, morda z nekaj vejicami zelišč in pustimo kuhati dokler ni dovolj pečeno glede na vaš okus ali čas ki ga imate. Postrezite toplo ali hladno s sladoledom ali brez. Čudovito in naravno brez glutena in mlečnih izdelkov.

Kreativni recepti za jesenske sladice

Jesenski okusi lahko vključujejo vse od jabolk in cimeta, brusnic, banan do praženih orehov.

Pite in piškoti so odlični, a če želite praznovati to jesen je prava izbira torta. Sezona je kratka zato se lotite peke.

Iščete sladko poslastico za zajtrk to jesen? Preskočite isto pecivo v vaši lokalni kavarni in specite svoj bananin kruh. Poskusite brusnično torto, torto z jabolčnimi krofi, jabolčno hrustljavo torto ali jabolčno kavno torto.

Iščete več kot popoldanski prevzem? Za to so piškotki narejeni. Poskusite bučne piškote z začimbami, bučne piškote s čokoladnim nadevom, piškote iz sladkega krompirja.

Poskusite torto iz sladkega krompirja, hrustljavo jabolčno torto s sirom ali bučno sirno rolado.

Z njimi se bodo to jesen vsi za katere jih boste spekli počutili posebno.

Topli jesenski napitki

Zdi se prav da se v toplem jesenskem večeru zgrnemo ob prijetni skodelici vroče čokolade, kajne? Kaj je tisto kar resnično opredeljuje jesen? Topli napitki!

  • Topel napitek iz jabolk in korenja

  • Vroč ingverjev čaj

  • Domači pekoči jabolčnik

  • Jabolčni kis in cimetov čaj

  • Vroča čokolada

  • Toplo začinjeno kokosovo in mandljevo mleko

Tako je današnje objave, konec jaz sem uživala.  Ker pa je to blogmas se beremo spet jutri! Zato se ne pozabi naročiti na novice, da boš vsak dan blogmasa imel/a objave v svojem gmail nabiralniku!

Komentarji