Izziv srečni spomni Blogmas#13 - Izziv

Danes je čas za tradicijo, kot veš imam vsako leto v blogmasu tudi izziv. Letos so to srečni spomni. Vsak izmed nas ima veliko takih spominov, ampak nekateri so taki, ki ti resnično pomagajo narisati smeh na obraz?? Verjamem, da jih ni veliko. Ali pa jih je preveč. ravno v ta namen sem se odločila, da je ta izziv popolen, ker bi ti tak izziv omogočal, da si vse te lepe spomine, ki jih želiš imeti za vedno v glavi nekam napišeš in jih, ko ti je težko seveda tudi prebereš.  


Idejo sem seveda našla v planerju. Pa vseeno saj lahko uporabim noben me ne bo tožil! Torej izziv je tak: 


Počni predvsem tisto, kar te osrečuje in to čim večkrat. Misliš, da sreče ni mogoče shraniti? Pa še kako je mogoče! Če še ne veš, lahko prelisičiš svoj spomin in se preprosto odločiš, da se raje spominjaš pozitivnih kot negativnih trenutkov. Kako? Tako, da jih zapišeš. Zapiši svojih 5 najsrečnejših trenutkov. Tako se jih kadarkoli, tudi ko ne boš dobre volje, z lahkoto spomniš.

To lahko pravzaprav redno počneš, tako da pišeš dnevnik sreče. Vsak dan ali teden zapiši, kaj te je osrečilo ali razveselilo, čemu si se morala smejati ali na kaj si bila ponosna. Pozneje lahko svoje zapise vedno znova prebiraš in se veseliš svojih spominov - ter doživiš veliko novih trenutkov sreče.

Mojih 5 najljubših spominov: 

  1. Učenje rolanja po hiši; Ko sem bila majhna sem se tako doma učila rolat. Najprej sem šla z eno nogo in potem z drugo sčasoma pa sem se kar z obema. Velikokrat sem se tudi zabila v kako stvar, ker je hiša vedno bila premajhna. Pa vseeno imam na to res lepe spomine. 

  2. Mačji mladički: Vedno sem imela rada mladičke sploh mačje. Obožujem jih in vedno so zelo pridne a je z njimi tudi ogromno dela pa vseeno. Nikoli ni bilo dolgčas, če sem jih imela doma. 

  1. Poletje pri babi in dediju: Vem sliši se glupo, saj dedija sovražim in je pokojen že skoraj 2 leti. Ampak jaz sem dobesedno bila celo poletje oz. oba 2 meseca počitnic pri starih starših. Ja vem to je tudi glupo. No pa vseeno smo šli malo v toplice za en dan z vlakom ali pa malo v mesto. Dedi pa me je, ko smo bili doma naučil osnov računalništva. To je blo nekaj, kar je naredil dobrega zame, zato je to zame tudi eden lepših spominov. Šele kasneje sem ga spoznala in mu je padla maska dobrega človeka vsaj za družino a takrat je bil še v redu. Ko se je babi zbudila sem jo vedno gledala, ko je zjutraj telovadila medtem pa sem sama jedla nutello. ja sedaj vidim kako neumno je to bilo. 

  2. Gardaland: V njem sem bila 2x v življenju prvič je bilo 18.9.2010, bila je Sreda in 2 je bilo junija 2018. Ko sem bila tam nazadnje sem dan preživela z meni ljubo vzgojiteljico. Bila mi je, kot mama, ampak sedaj je konec in nje ni več. Vsaj ne toliko, kot je bila takrat. To je bil moj najljubši dan. Še vedno imam nekje slike tistega dne. 

  1. Uhani: 20.11.2023: Ja to je bilo prejšnji mesec. Končno sem dobila nazaj uhane. Ja vem kako se to sliši imela sem jih že v preteklosti, a so se mi luknje uničile in zacelile in so uhani šli papa. Mogla sem jih narediti na novo! Zato je to moj najljubši dan, ko sem jih dobila nazaj! Je pa ta, ki mi jih je delala rekla, da se pozna, da so res nekoč že bili. Iskreno še sama sem dvomila, da sem jih imela v preteklosti. Hehe. Sedaj so nazaj in upam, da bom tokrat imela luknje za vedno to je vsaj moj plan. 

To je mojih 5 srečnih spominov, ki jih imam na otroštvo in danes. Sem mislila, da bom lahko našla trenutke iz tega leta pa sem se še teh komaj spomnila. Kateri so pa tvoji najljubši trenutki? Zapiši v komentar ali pa me kontaktiraj na družbenih omrežjih. 

Se beremo spet jutri! 


Komentarji