Božična zgodba Blogmas#25 - Čas za vas

Danes božična zgodba moje prijateljice, ki bo prihajala vsako leto na božič. 

1.PRVI DECEMBER 

December je mesec praznikov oz praznika božiča in konec starega leta. Veselim se božiča, okraševanja hiše, pečenje, kuhanje in poslušanje božične glasbe. Tako rečeno sem “fan” božičnih praznikov in vse kar spada zraven.

Pri nas doma smo jaz, mami in sestra Maja smo take, ki obožujemo božič. In kadar pride ta čas je samo nas tri slišati po hiši. In ostali nas samo gledajo in govorijo, da smo zmešane.


Da se vam malo predstavim, sem Klara in sem stara 18 let. In naša družina nas šteje kar štirinajst članov. To pa smo jaz, sestra Maja, brata Jan in Izak, mami Jolanda, oči Janez, bratranca Iztok in Luka, sestrični Lana in Ana, teta Lidija, stric Lovro, babi Jožica in dedi Val. Ja vem, veliko nas je. Zato je za tako veliko družino tudi primerna velika hiša. In od zunaj izgleda res velika hiša. V pritličju živita babi in dedi, v prvem in drugem nadstropju imamo mi stanovanje, in v tretjem in na podstrešju imata pa stric in teta stanovanje. Tako, da živimo vsi pod eno streho. Teta Lidija in moja mami sta sestri. Dedi Val in babi Jožica sta pa starša moje mami in tete.


Ta teden bomo jaz, mami in Maja začele okraševati stanovanje. Komaj čakam, da začnemo okraševati. Ta teden začnem spet delati v Kavarni in se prav veselim. Ker zdaj to šolsko leto nisem nič delala, ker sem bila v tretjem letniku in nisem imela prav veliko časa. In čez poletje me tudi niso potrebovali, zdaj jeseni me tudi niso potrebovali. Tako, da od jutri naprej začnem spet delat v kavarni in delala bom vse do božiča in po novem letu pa nadaljujem.


Danes smo prvega decembra in danes začnem delat v kavarni. V kavarni sem začela delati preko študentskega dela med poletnimi počitnicami, po prvem letniku. In tudi po drugem letniku, med počitnicami sem delala v kavani. Tako, da poznam ljudi, ki delajo tam in stranke, ki hodijo v kavarno na kavo, čaj in kos tortice. S strankami, ki jih poznam in ki so stalne stranke se vedno pogovarjam z njimi. Za nekatere že dobro vem kaj pijejo in kakšna tortica jim je všeč. Sodelavci se res odlično razumem. Pri nas doma že vsi štirje hodimo delat. V srednjo šolo sem hodila v Šempeter na srednjo šolo smer slaščičar.


V kavarni delajo svoje tortici, tako, da jih tudi jaz kakšen krat naredim. In vse stranke imajo rade naše tortice.

Objava je v sklopu čas za vas, če bi tudi ti rad/a napisal/a objavo zame me najdeš na družbenih omrežjih!

Tako je današnje objave, konec jaz sem uživala. Blogmas se z današnjim dnem končuje!! Vem tudi meni je žal. Bilo je pestro a zelo zanimivo res komaj čakam prihodnje leto. Ko bom spet pisala zate! Do konca leta pa pride še ena objava. Se beremo takrat! 


Komentarji