Odličen začetek dneva Blogmas#1

Danes je prvi dan blogmasa. Končno se je začel! Jaz sem ful navdušena, ker je končno prišel ta dan v letu, ko bom z vami vsak dan do božiča letos celo za Božič! Komaj sem čakala, da se začne in zdaj je tu! 

Letos začnem z stvarmi, ki jih lahko narediš zjutraj, da bolje začneš dan in si bolj produktiven/a in se lažje osredotočiš na svoje dnevne obveznosti. To bo prišlo še kako prav meni in tebi, ki to bereš. 


10 stvari za odličen začetek dneva

1. DAJTE SI ČAS

Če vstanete eno uro prej, imate čas, da se osredotočite nase in si postavite pozitivne namere za ta dan.
Prehitevanje jutranje rutine pomeni, da je večja verjetnost, da boste ves dan vznemirjeni. Bodite radodarni do sebe in uživajte v tem dodatnem času! To bo dalo zagon za preostanek dneva.

2. ODNOS HVALEŽNOSTI

Jutro lahko začnete tako, da odpre oči in preprosto rečete “Hvala”.
Cenite zarjo novega dne z vsemi njegovimi naštetimi možnostmi. To res pričara nasmeh na obraz.

3. GLOBOKO DIHANJE, NEŽNA JOGA & MEDITACIJA

Vse to so odlični načini, da se prebudite in nežno prebudite svoj um in telo.

Ko se zbudite, je dobro najprej 8 do 10 krat globoko vdihniti z eno roko na trebuhu, drugo na tleh. To je fizično energijsko in duševno pomirjujoče. Raztezanje joge vam bo pomagalo razbremeniti mišice. In samo 15 minut meditacije ustvari občutek miru, ki ga boste nosili s seboj do konca dneva.

4. PISANJE

Če zjutraj najprej pišete v svoj zvezek, je to odličen način, da se otresete skrbi in ustvarite pozitivne namere za dan.
Samo 10 do 15 minut pisanja »toka zavesti« nam pomaga odvreči tesnobo in ustvariti občutek optimizma in navdušenja, da vsak dan kar najbolje izkoristimo.

5. VADBA – OBISK NARAVE

Odhod v naravo na hiter sprehod ali tek je odličen način za dvig energije.

Vadba sprošča endorfine – hormone sreče, ki zjutraj najprej preplavijo vaše telo in vas napolnijo z občutkom dobrega počutja, ki traja ves dan!

6. DOBRO POČUTJE, ZVOKI IN VONJAVE

Nastavite ton budilke, ob katerem se je prijetno zbuditi, namesto tipičnega (in stresnega!) B-b-b-piska. Ustvarite jutranji seznam predvajanja vseh vaših najljubših poživljajočih pesmi. To je zanesljiv način, da narišete nasmeh na obraz. In – neobvezno – petje pod tušem 🙂 .

Kupite gel za tuširanje, ki ima čist in vam prijeten vonj tako, da se boste počutili čisto in sveže v svojem telesu.

7. VEČERNA RUTINA

Zakaj omenjamo vašo večerno rutino, ko pa ta članek govori o tem, kako ZAČETI svoj dan?
Dobra večerna rutina pred spanjem močno vpliva na vaš spanec – in s tem na to, kako dobro se bo naslednji dan začel. Enostavne stvari, kot je izklop televizije eno uro pred spanjem, ali uživanje zeliščnega čaja v postelji z dobro knjigo, preden ugasnete luč … Te stvari lahko resnično pomagajo izboljšati kakovost vašega spanca in zagotoviti, da se zbudite sveži in pripravljeni na odhod!

8. ZAJTRK

Znan kot najpomembnejši obrok dneva – a le redki med nami zajtrkujejo pravilno.

Usedite se ob okusnem in zdravem zajtrku – to je tudi priložnost, da spremljate novice, poslušate radio, uživate v klepetu z družino ali preprosto uživate v tišini. Dober zajtrk poskrbi za vesel in energijsko poln dan. Brez bencina ne bi vozili avta!

9. OBJEMI

Začnite dan z občutkom ljubljenosti tako, da svoje otroke, partnerja ali hišne ljubljenčke dodatno pocrkljate zjutraj, ko se odpravite v nov dan!

10. OBJEM ZASE

Preden se odpravite v svet namenite nekaj ljubezni še sebi. To je lahko objem, nekaj spodbudnih besed zase ali pa petka v svoj odsev pred ogledalom. Karkoli že je, ta čas res posvetite izključno sebi, brez distrakcij. Naj vas telo sliši in čuti. Vaša produktivnost, nove priložnosti, možnost napredovanja službi…so vse zelo povezane s tem kako udobno vam je v vaši koži in kako zelo se imate radi in se cenite.

Tako je današnje objave, konec jaz sem se veliko naučila ti pa tudi. Ker je to blogmas se beremo spet jutri! Zato se ne pozabi naročiti na novice, da boš vsak dan blogmasa imel/a objave v svojem gmail nabiralniku! 


Komentarji