Mirna jutra 2.Del.

Danes  sem se odločila za nov del, kako preživeti  mirnejša jutra. 

Vključevanje Drugih Premišljenih Dejavnosti

Dodatne Dejavnosti

Razmislite o tem, da v jutranjo rutino vključite nežno raztezanje, meditacijo ali dnevnik. Osredotočenost na majhne stvari, kot sta nega rastlin in uživanje skodelice čaja vsako jutro, lahko postane močna miselna navada.

Primer: Mark je skočil naravnost v e-poštna sporočila in delovne naloge takoj, ko se je zbudil. Občutek izgorelosti je v svojo jutranjo rutino vključil premišljene dejavnosti. Začel je z 10 minutami nežnega raztezanja, da je prebudil svoje telo, čemur je sledila 5-minutna meditacija, s katero je osredotočil svoj um. Začel je tudi z dnevniki, saj je za ta dan zapisal svoje misli in namere. Te dejavnosti so njegovo jutro spremenile iz stresnega v vedro, kar je postavilo pozitiven ton do konca njegovega dne.

Prilagoditev

Vaša počasna jutranja rutina mora odražati vaše želje in potrebe. Prosto eksperimentirajte in poiščite, kaj odmeva z vami.

Primer: Lisa je brala o različnih počasnih jutranjih rutinah, vendar je ugotovila, da z njo niso odmevali vsi predlogi. Odločila se je, da bo ustvarila svojo rutino in združila elemente, v katerih je uživala. Oboževala je slikanje in vsako jutro posvetila 15 minut skiciranju ali slikanju. Vključila je tudi prakso hvaležnosti in naštela tri dnevne stvari, za katere je bila hvaležna. S prilagoditvijo svoje rutine je Lisa zjutraj našla veselje in izpolnitev, ki se je povezala s svojo ustvarjalnostjo in pozitivnostjo.

Izzivi In Rešitve

Skupni Izzivi

Vzdrževanje počasne jutranje rutine je lahko izziv. Motnje, časovne omejitve in pomanjkanje motivacije so skupne ovire.

Primer: James je bil navdušen nad začetkom počasne jutranje rutine, vendar se mu je zdelo zahtevno. Pogosto ga je motil telefon, skušal je preverjati družbene medije ali odgovarjati na e-poštna sporočila. Časovne omejitve zaradi zgodnjih sestankov so mu otežile, da se je držal svoje rutine. Poleg tega mu je nekaj dni manjkalo motivacije, da bi prej vstal iz postelje. Zaradi teh ovir se je njegova počasna jutranja rutina počutila bolj kot breme kot blagoslov.

Rešitve

Premagajte te izzive z postavljanjem jasnih namenov, vstajanjem predanih in nežnim do sebe.

Primer: Da bi premagal svoje izzive, je James postavil jasne namere za svojo jutranjo rutino in se spomnil, zakaj je to potrebno. Zavezal se je, da bo telefon držal v načinu “ Ne moti ”, dokler ni opravil svoje rutine. Prilagodil je tudi svoj urnik in tako zagotovil dovolj časa za svoje premišljene dejavnosti, tudi v napornih dneh. Najpomembneje je, da je bil nežen do sebe, saj je priznal, da gre za postopek in da je v redu imeti proste dni. Z reševanjem teh izzivov je James ustvaril trajnostno in prijetno počasno jutranjo rutino, ki mu je obogatila življenje.

Zaključek

Počasna jutranja rutina je več kot vrsta dejavnosti; to je filozofija, način življenja, ki spodbuja previdnost, prisotnost in povezanost. S skrbjo za rastline, uživanjem skodelice čaja ali z drugimi premišljenimi praksami vsako jutro ustvarite sveti prostor zase. Ta prostor vam omogoča, da se z notranjim jazom povežete, dihate in se na dan pripravite z namenom in milostjo. Sprejemanje počasne jutranje rutine ni minljiv trend, ampak brezčasna praksa, ki neguje dušo. Naj v teh preprostih, a globokih obredih najdete veselje, mir in izpolnitev in naj vaša jutra postanejo vir navdiha in spokojnosti v vašem življenju.

Tako je konec današnje objave, če te kaj zanima sem na voljo na družbenih omrežjih ali med komentarji. ne pozabi se naročiti na novice, saj boš tako vedno na tekočem! Se beremo spet, čez nekaj dni.


Komentarji