Jesen 2.Del.

Danes nov del jeseni in nekaj nasvetov za okraske in hrano.

Jesenski okraski - navdih za dom

Ko se listje spremeni v čudovite odtenke zlate, rdeče in oranžne, nam jesen prinaša občutek topline, ugodja in obilja. To je idealen čas da v svoj dom vnesete jesenski duh in vzdušje z ustvarjalnimi dekoracijami ki bodo ustvarile prijetno okolje za vas in vaše najdražje. Jesenska dekoracija lahko vaš dom spremeni v prostor ki bo hladnejše dni sprejel s toplino in stilom.

Podarite svojemu domu čudovit jesenski videz in ustvarite vzdušje ki vas bo navdušilo in napolnilo s toplino.

Ideje za namizne aranžmaje

Zamenjajte tradicionalno vazo z bolj sezonsko posodo. Izdolbite bučo (pravo ali lažno) in vanjo razporedite šopek pisanih rož.

Zberite elemente kot so drevesne veje, borovi storži, želodi in listi, da okrasite svojo mizo. Dodajte te naravne najdbe med nastavitve dodajte svetilnike in druge okrasne predmete da ustvarite ležerno, večplastno ureditev.

Pogrnite mizo s svetlo modrim prtom in po njem razprostrite sled raznobarvnih jesenskih listov. Na sredino postavimo večjo bučo, nato dodamo jabolka, hruške in suho cvetje.

Vijolično zelje in artičoke so na primer čudoviti dodatki k jesenskim cvetličnim aranžmajem. Ta jesenska osrednja ideja zamenja tradicionalne oranžne in rdeče odtenke z živahnimi vijoličnimi, rožnatimi in zelenimi, da ustvari drzen, nepričakovan videz.

Okrasne sveče in lučke

Okrasne sveče in lučke so lahko odlična dodatna dekoracija jesenske mize.

Osrednji del mize postavite z več svečami na različnih višinah. Izberete lahko sveče v jesenskih barvah kot so zlata, bakrena ali temno rdeča. Kombinirajte jih s preprostimi, elegantnimi svetilkami ali steklenimi svetilniki da dodate prefinjen pridih.

Uporabite lesene ali keramične svetilke naravnega videza. Okoli svetilk lahko dodate vejice, borove storže ali suho listje da ustvarite rustikalni pridih. Izberite sveče v barvah kot so rjava, zelena ali oranžna da dopolnite jesenski videz.

Izberite sveče z vonjem ki odraža jesensko razpoloženje kot so cimet, buča ali jabolko. Poleg vizualnega vtisa bodo te dišave v prostor vnesle še dodatno čutno ugodje.

Kreativne ideje za jesenske DIY projekte

Ustvarite unikatne aranžmaje s kombinacijo rož in LED luči. Za osnovo lahko uporabite steklene posode, prozorne kozarce ali okrasne kozarce. Napolnite jih s suhim listjem, rožami, vejicami ali kamni, nato dodajte lučke različnih velikosti in oblik.

Okrasite stopnice ali hišni prag z jesenskimi plodovi kot so buče, koruza in posušena zelišča.

Obročki za serviete v obliki listov in stožcev - Hrastovi listi, izrezani iz ostankov blaga so pritrjeni z mini borovimi storži, pobarvanimi v zlato barvo. Privežite okrog ujemajoče se barvne prtičke za ujemajočo se mizo.

Karirasta in lesena namizna postavitev - Začnite z rezanjem starodobne volnene odeje za pogrinjke. V matice izvrtajte luknje in skoznje napeljite žico ali vrvico da ustvarite obroče za prtičke. Na koncu na nove ali starinske lesene žlice napišite imena gostov da naredite sladke voščilnice.

Cvetlični aranžma – izberite drzne rdeče in rumene namesto običajnih zamolklih jesenskih tonov. V vintage pločevinko ali drugo najljubšo posodo najprej dodajte rože, nato vmešajte jesensko listje, jagode, liste magnolije. Začnite s tršimi kosi da ustvarite močno podlago, nato pa nadaljujte z mehkejšimi in občutljivejšimi materiali. Zaključite ga s trakom ki ga zavežete iz posušenih bučk.

Izdelava venčkov iz suhega listja

Vse kar potrebujete za izdelavo te jesenske obrti je glicerin in organski mehčalec ki preprečuje izsušitev listov. Ta metoda bo delovala tudi z zelenimi pomladnimi in poletnimi listi. Postopek zahteva malo eksperimentiranja, saj nekateri listi glicerina ne prenašajo dobro. Toda tisti ki bodo lepi in bodo trajali dovolj dolgo da se bo trud splačal. Za najboljše rezultate vedno režite veje v hladnem večernem času in nikoli ne uporabljajte listov ki so bili zmrzali.

Kaj boste potrebovali?

Odrežite veje z listi

Kladivo

Globoko vedro

Komplet za merjenje PH (limonin sok ali limetin prah, če je pH izklopljen)

Glicerin (na voljo v lokalnih lekarnah)

Škarje za obrezovanje ali ročna žaga

Površinsko aktivna snov

Cvetličarska žica; oblika venca

Navodila:

Izberite deset majhnih, a listom podobnih težkih vej z dreves v najvišji barvi. Za najboljše rezultate odrežite veje ponoči. Pomembno je da uporabite tiste ki v tej sezoni niso bili zmrznjeni, ker postopek ne bo deloval na listih ki so bili zmrznjeni.

Upoštevajte da bo glicerin razbarval liste. Rumeni se najbolje odzivajo če postanejo intenzivnejši; rdeče in oranžne barve postanejo rdeče rjave; in zeleni listi magnolije postanejo kostanjevi, vendar ohranijo svoj sijajni furnir.

Odrežite veje z dreves s škarjami za obrezovanje ali ročno žago. S kladivom potrkajte po koncu vsake veje da razkrijete njen žilni sistem.

Napolnite globoko vedro z vodo. Preizkusite vodo s kompletom za testiranje pH, da se prepričate da je pH med 3 in 4. (Če je pH previsok, dodajte citronsko kislino – limonin sok.

Če je prenizek dodajte limeto v prahu.) V vodo dodajte (2 skodelici plus 2 žlici) glicerina in 4 do 5 kapljic površinsko aktivne snovi. Površinsko aktivna snov razgradi molekule glicerina v manjše molekule kar omogoči vejam da lažje absorbirajo glicerin.

Postavite veje v vedro; postavite jih stran od sončne svetlobe medtem ko veje in listi absorbirajo glicerin. Po treh do petih dneh bodo listi upogljivi. Veje magnolije lahko potrebujejo tri do šest tednov da absorbirajo glicerin.

Z vej poberite liste in jih s cvetličarsko žico povežite v šopke. Šopek položite na obliko venčka in ga privežite z žico da ostane na mestu. Drugi sveženj ožičite tako da listi prekrivajo ožičena stebla. Nadaljujte dokler krog ni končan.

Danes si se naučil/a nekaj novega jaz tudi. V Decembru pride še en del. Ne zamudi ga! 

a novice, saj boš tako vedno na tekočem! Se beremo spet, čez nekTako je konec današnje objave, če te kaj zanima sem na voljo na družbenih omrežjih ali med komentarji. ne pozabi se naročiti naj dni. 


Komentarji