Šola moj pogled 1.Del

 Danes bom povedala nekaj o šoli. 

Zadnja leta veliko gledam youtube in naletavam na take in drugačne videe o šoli. Letos pa sem pred 1.9. naletela na video družine z 16 otroci in ob tem, me je zaskrbelo. Še sama ne vem točno zakaj. Strah pa je izginil kmalu po koncu videa. 

Sama letos ne grem v šolo že 5 leto. In sem malo začela obujat spomine na to, ko sem še bila v šoli. In pomislila, o čem naj bo objava?? Odločila sem se, da bo objava o šoli in o tem kako sama sedaj, ko nisem več v šoli gledam na njo. 

Sem hotla napisat dobre in slabe strani šole, ampak bi šolo tako zelo popljuvala, da je nihče več ne bi hotel obiskovati. Zato bom namesto pljuvanja po šoli povedala zakaj jo bi moral/a obiskovati. 

1. Da si pridobiš poklic in neko izobrazbo: Tako ti drugi ne bojo mogli kaj dosti težiti.

2. Veliko znanja: V šoli dobiš veliko koristnih in seveda še več nekoristnih informacij. Vse ti bojo nekoč služile, če ne drugače za to kaj res nočeš postati ali kaj te res ne zanima. 

3. Malica: Vem, da se sliši debilno, ampak ko so moje sošolce in sošolke en dan vprašali kaj je njihov najljubši predmet so rekli malica. Ja vem ni ravno predmet je pa del pouka zato šteje in hrana je pomemben del naravnega ciklusa to je dejstvo!

4. Prijatelji:  Vsi imamo prijatelje in tudi v šoli ni nič drugače. V njej lahko spoznavaš nove ljudi in nove običaje pa tudi nove ljubezni in tako naprej. Zame je bil tak čas 1 letnik, ko si nov na celi šoli in dejansko ne poznaš nikogar. Sama sem imela srečo in 2 moji sošolki sta bili tudi bivši sošolki iz srednje šole. Pa vseeno je bilo tam še 18+ ljudi, ki sem jih videla 1 v življenju. To je super čas za spoznavanje novih ljudi. 

5. Organizacija: V sklopu šole se učiš tudi odgovornosti in organizacije, bolj si organiziran bolje ti gre pri pouku. To ni neka znanost, ampak ni pa lahko imeti nadzor nad vsemi testi in spraševanji. Organizacija ima tu ključno vlogo, da si pravočasen/a. 

Obljubila sem, da bom povedala svoje mlenje o šoli. Sama jo priznam malce pogrešam, saj se mi v lajfu dogaja veliko ampak hrkati nič. Zato bi rabila imeti malo več descipline, ki mi je sedaj, ko nisem v šoli manjka. Ampak vse se, da če se hoče in, če je volja. Tako pojdi v ponedeljek čez 2 dni veselo v šolo in poskrbi, da ne bo popravcev ali kakih graj. To je slabo zato se potrudi, da jih ne bo. Moto mojega 3 letnika je bil: Naredi vse, da ti bo poleti lahko dolgčas!! Kar dobesedno pomeni, da nočem graj nočem popravcev in bi rada uživala v poletju. To naredi tudi ti in se med tem seveda zabavaj. 

To bo za to objavo vse jaz sem uživala v pisanju in ti si v branju torej sva/sve obe/oba zmagala/li. Jes! Se vidimo spet v naslednji objavi čez 4 dni. Lep dan še naprej.

Komentarji