Mirna jutra 1.Del.

 Danes s tabo delim nekaj nasvetov za bolj mirno jutro. Kopirano je iz angleške strani zato so nekatere besede malo čudne in vrstni red malo spremenjen, a se vseeno, da normalno brati. 

Filozofija počasnega Življenja

Kaj Je Počasi Življenje?

Počasi življenje je izbira življenjskega sloga, ki poudarja premišljen pristop k vsakodnevnim dejavnostim. Ne gre za to, da bi vse delali s polževim tempom, ampak za to, da ste prisotni in v celoti vključeni v to, kar počnete.

Povezava Z Pozornostjo

Pazljivost in počasno življenje gresta z roko v roki. Obe praksi spodbujata popolno pozornost do sedanjega trenutka, saj spodbujata globljo povezanost s seboj in svetom.

Prednosti Počasnega Življenja

Sprejemanje počasnejšega tempa v vsakdanjem življenju lahko privede do:

  • Zmanjšan stres.
  • Izboljšano uživanje preprostih užitkov.
  • Izboljšano duševno počutje.

Nastavitev Počasne Jutranje Rutine

Ključna Je Doslednost

Dosledna jutranja rutina daje pozitiven ton za dan. Vsak dan se zbudite istočasno in si dovolite, da se olajšate zjutraj, ne da bi hiteli.

Primer: Sarah se je zjutraj borila, pogosto večkrat pritisnila na gumb za dremež in se mudila po svoji rutini. Odločila se je za spremembo tako, da je vsak dan, tudi ob vikendih, določila dosleden čas budnosti ob 6:30. Če se je držala tega urnika, se je notranja ura njenega telesa prilagodila in prebujanje je postalo bolj naravno. Zdaj uživa v mirnem in sproščenem začetku svojega dne, s časom za meditacijo, zdravim zajtrkom in celo kratkim sprehodom pred delom.

Ustvarite Pomirjujoče Okolje

Mehka razsvetljava, nežna glasba in pomirjujoče barve lahko ustvarijo pomirjujoče vzdušje, ki spodbuja počasen začetek dneva.

Primer: John je želel ustvariti bolj mirno jutranjo rutino. Ostre bele žarnice svoje spalnice je zamenjal z mehkimi, toplo toni. Ko se je pripravljal, je v ozadju začel igrati tudi nežno akustično glasbo. Na nočno omarico je postavil majhno svečo z vonjem po sivki, ki jo bo prižgal med srkanjem jutranje kave. Te preproste spremembe so njegovo spalnico spremenile v pomirjujoče svetišče, zaradi česar so bila njegova jutra bolj sproščena in prijetna.

Načrt vnaprej

Odločite se za svoje jutranje aktivnosti noč prej, da se izognete utrujenosti pri odločitvi in zagotovite nemoteno jutro.

Primer: Emily je bila pogosto preplavljena zaradi številnih odločitev, ki jih je morala sprejeti vsako jutro, od tega, kaj obleči, do tega, kaj jesti za zajtrk. Spoznala je, da ji utrujenost zaradi odločitve povzroča stres in zapravlja dragocen čas. Da bi se borila proti temu, je začela načrtovati svoja jutra noč prej. Odložila bo oblačila, pripravila sestavine za zajtrk in naslednji dan napisala seznam opravkov. S tem je Emily ugotovila, da so njena jutra postala bolj gladka in učinkovitejša, kar ji je omogočilo več časa za stvari, v katerih je uživala, na primer branje ali preživljanje časa z družino.

To bo za to objavo vse jaz sem uživala v pisanju in ti si v branju torej sva/sve obe/oba zmagala/li. Jes! Se vidimo spet v naslednji objavi čez 4 dni. Lep dan še naprej.

Komentarji