Opravljanje drugih

 Danes bom govorila o drugih. No bolje o tem kaj drugi govorijo o meni. V bistvu bom govorila o tem zakaj me mlenje drugih o meni ne zanima. V planerju sem prebrala ta stavek:  Ne morem vplivati na to, kaj si drugi mislijo o meni. Lahko pa se odločim, ali me to sploh zanima

Vem, da mnogi o meni nimajo pozitivnega mlenja, ampak to ni moj problem. Mene taki ljudje očitno ne poznajo tako dobro, kot mislijo in imajo zato slabo mlenje o meni. Ali pa si samo izmišljujejo na podlagi lastnega uma in videnega. Obstaja pregovor ali rek: Misliti pomeni nič vedeti. Kar pomeni tudi, videti ne pomeni vedeti. 

To večinoma velja za sosede ves čas imajo nekaj proti tebi oziroma se obnašajo otročje, saj jih iz nekega razloga ti zanimaš precej bolj, kot pa jih zanima, kaj bojo sami naredili s svojim življenjem. Meni je to res žalostno, saj to pomeni, da imam jaz bolj pestro življenje od njih, kar je meni sicer všeč in sem na to ponosna, ampak tako zapravljajo svoj dragoceni čas za uživanje v življenju. No saj ne vejo, kaj pomeni življenje samo zato se raje ubadajo z življenjem nekoga drugega. 

Ko mi nekdo reče: Ta pa ta oseba mi je rekla to pa to o tebi. Si mislim okej, kaj ima to veze z mano?? Ja okej je slabo, ampak to, da to moti nekoga drugega ni moj problem! Torej zakaj mi to govoriš?? Samo v slabo voljo me spravljaš! S tem meni ne narediš nobene koristi! Pa tudi ti od tega nimaš koristi! Če imaš ti kaj proti meni mi to povej! 

Vedno se ljudje ukvarjamo z drugimi ljudmi namesto, da bi se s sabo. Resnično je žalostno, da gledamo kaj počnejo drugi in ne kaj bi mogoče mi za svoje dobro naredili kaj dobrega. Recimo pospravili po hiši ali uredili vrt. Se ukvarjali z sabo in počeli kaj, kar nas res veseli. 

Našli kak hobi ali začeli pisati knjigo. Saj za pisanje knjige ne rabiš veliko. Rabiš svinčnik ali kuli potem papir ali zvezek ali pa samo računalnik. V prazen dokument lahko napišeš naključne stavke, ki ti padejo na pamet in iz njih napišeš zgodbo. Sama sem to storila v zgodbi: Deklica s svinčnikom in radirko. 

Ali pa se samo usedeš pod kako drevo na vrtu, jaz imam to možnost saj imam na vrtu kar 11 dreves ni hudič, da noben ne pravi. Lahko pa si zunaj napeljem še celo visečo mrežo in uživam v njej. Skratka možnosti za ne gledanje kaj počnejo sosedje je nešteto!! Ni več razloga za oprezanje za njimi!! 

Polagam pa ti na srce ne sekiraj se za mlenje ljudi, ki te ne poznajo, če jim nisi všeč jim reci samo pa se ne druži z mano saj ti ne grozim s pištolo! Lahko najdem boljše prijatelje, od tebe in ti mi več ne koristiš! Ne boš sam/a nič bati pa tudi, če boš to ni nič narobe ljudje se moramo navaditi biti sami in zapolniti čas, ko smo sami. Le tako bomo bolje spoznali sebe in naše potrebe in bili srečnejši. 

To bo za to objavo vse jaz sem uživala v pisanju in ti si v branju torej sva/sve obe/oba zmagala/li. Jes! Se vidimo spet v naslednji objavi čez 4 dni. Lep dan še naprej.

Komentarji