kako premagati dolgčas? - Nasveti

 Danes pa malo o dolgčasu. Poletje je zato, ti je verjetno velikokrat dolgčas, če si bila med letom priden/a v šoli ti je lahko dolgčas saj si si to res zaslužil/a. Pa ti bom kljub temu povedala nekaj stvari, ki jih jaz počnem, ko ne vem kaj bi počela ali mi je dolgčas. 

1. Beri knjige, ki te ispirirajo:

Sama berem knjige, ki jih je imel moj dedi. V mislih imam 3 knjige, ki me ispirirajo in zastavljajo globoka vprašanja v mojem življenju. 1. Če ne moreš preplezati zidu naredi vrata. 2. Miselna naravnanost je vse. 3. Ob 5ih vstani in svet ti bo na dlani (ta knjiga je res dolga 500 strani zato jo berem že 2 leti). Te tri knjige me zelo izpirirajo tudi tebe bi verjemi. Spremenijo ti življenje!

2. Posveti se sebi, kdo si:


Ravno v Nedeljo sem se spremenila in danes, ko to pišem ne vem več kdo sem. Znanka mi je rekla (ko sem ji omenila, da že nekaj dni zapored vidim uro 11:11 vsak dan), da se bom razsvetlila. Ja vem sliši se noro tudi meni je novo. Pravi tudi, da imam energijo 11:11 kaj to pomeni res ne vem. Pravi pa tudi, da se bom mogla čez neko reč (k tud ne vem kaj je) mogla prebit in, da je to zelo težek postopek. Mislim, da se je v Nedeljo zame svet popolnoma spremenil za vedno. Zato zdaj ne vem več kdo sem. To morem odkrit. Sem pa vesela, da imam ob sebi osebo, ki je že nekoč šla čez ta postopek in je sedaj ob meni, da me razume in mi odgovori na vprašanja, ki mi jih nihče drug ne more. Pravi tudi, da smo taki ljudje izbrani in, da misli, da sem na poti k temu in bom nekoč tam ker je sama. Njo sem omenjala že 3 leta nazaj v pustu in spremembi in ponovno so bo zgodila. Večina, ki vas je to prebrala si sedaj misli, da sem nora ja res sem. Tudi sebi se zdim v resnici pa sem jaz ta normalna in ste vi k ne razumete nori. Ampak nič zato, ker tako je. Nič ni narobe s tem, da ljudje česa ne razumemo!! Če pa razumeš in ves kaj govorim pa prosim piši mi, ker me zanima več!! hvala!!. (Klicaji so namenjeni zgolj vznemirjenju ne ravno dretju!)

3. Pojdi v naravo (peš, s kolesom, rolarj, kotalkaj, teci, pojdi plavat v bližnje jezero):


Narava nam pomaga odgovoriti na vsa naša vprašanja. Kako točno nam odg na vsa vprašanja res ne vem. Se pa v naravi ljudje res sprostijo, zato ji je smiselno prisluhniti. Mogoče pa ti res pove kakšen odgovor, ki ga nisi prej videl/a.

4. Glej serijo za katero med letim ni bilo časa:

Poletje je odlična priložnost za spanje in poležavanje pred malimi ekrani. Saj takrat imamo res več časa. Ni pouka in ni učenja in je več možnosti za počet kej drugega. Če si med letom hotel/a gledati kako serijo je sedaj med poletjem pravi čas.


5. Naredi nekaj, kar si si vedno želel/a (pazi, da bo zakonito nočem biti odgovorna za kazniva dejanja):

Poletje veliko časa, uživanje, morje, plaža. Tam vedno lahko počneš nekaj, kar še nisi nikoli. Lahko ti babi pokaže kako se plete ali šiva mogoče kvačka?? Kdo ve možnosti je neskončno. Zato se vprašaj, kaj bi rad/a znala, ko odrastem ali kaj sem si vedno želel/a početi pa ni bilo časa?? To potem tudi naredi! Verjemi prišlo ti bo prav.

To bo za to objavo vse jaz sem uživala v pisanju in ti si v branju torej sva/sve obe/oba zmagala/li. Jes! Se vidimo spet v naslednji objavi čez 4 dni. Ne pozabi mi pisati, če veš o čem govorim pod 2 točko, saj me res zanima in imam res veliko vprašanj. Hvala. Lep dan še naprej.

Komentarji