Kaj je blog?

 Danes ti povem kaj je blog? 

Veliko ljudi, ko jim povem, da pišem blog rečejo: Aja vloge snemaš?? In sem jaz: Ne ne snemam, ker pisanje in snemanje vlogov je nekaj drugega. 

Danes pojasnim razliko med: Vlogom in Blogom. 

Razlika ni velika! Vlog je za na youtube, 

Blog: Je pa za na spletno stran, ki ima domeno. 

Vlog: Je snemanje dneva ali na sploh sestavljen iz video posnetkov. 

Blog: Je spretna stran, ker je besedilo in ne vsebuje posnetkov vsebuje le slike. 

Vlog: Rabiš editat video in se tega naučit, ker je zame že umetnost. 

Blog: Pa morem uredit besedilo in dodati slike! Če jih potrebuješ. 

To so nekako osnovne razlike med vlogom in blogom. Razlika je tudi v tem, da ima Vlog na začetku V Med tem, ko ima Blog na začetku B. 

Blog in vlog sta priljubljeni obliki ustvarjanja spletnih vsebin, vendar se razlikujeta v več ključnih vidikih. Najpomembnejša razlika med blogom in vlogom je v mediju, prek katerega posredujeta informacije in sodelujeta z občinstvom.

Blog, kratica za "spletni dnevnik", je vrsta spletnega mesta ali spletne platforme, kjer posamezniki ali organizacije redno objavljajo pisno vsebino v obliki člankov ali prispevkov. Blogi so običajno sestavljeni iz besedilnih zapisov, ki so urejeni v obratnem kronološkem vrstnem redu, pri čemer je najnovejša objava prikazana na vrhu. Ti zapisi lahko pokrivajo različne teme, vključno z osebnimi izkušnjami, mnenji, novicami, navodili, pregledi in drugimi. Blogi pogosto omogočajo bralcem, da puščajo komentarje in sodelujejo v razpravah z avtorjem in drugimi bralci.

Po drugi strani pa je vlog, kratica za "video blog", vrsta spletne vsebine, ki kot glavno komunikacijsko sredstvo uporablja predvsem video. Vlogi so v bistvu video dnevniki ali dnevniki, v katerih ustvarjalci delijo svoje misli, izkušnje ali strokovno znanje prek posnetih videoposnetkov. Vlogi lahko obravnavajo različne teme, kot so potovanja, življenjski slog, moda, lepota, tehnologija, igre in številne druge. Za razliko od blogov vlogi ne temeljijo na besedilu, temveč se osredotočajo na vizualno pripovedovanje zgodb prek videoposnetkov. Gledalci lahko te videoposnetke gledajo na platformah, kot sta YouTube ali Vimeo, in sodelujejo z ustvarjalcem prek komentarjev in všečkov.

Najpomembnejša razlika med blogom in vlogom je v mediju, ki ga uporabljata. Blogi temeljijo na pisnem besedilu, medtem ko vlogi uporabljajo predvsem video vsebine. Poleg tega blogi običajno ponujajo višjo stopnjo vključenosti in interakcije prek komentarjev in razprav, medtem ko se vlogi bolj osredotočajo na vizualno pripovedovanje zgodb prek posnetih videoposnetkov.

Pri pisanju mi je pomagala umetna inteligenca znana, kot AI. Več o njej lahko povem kateri drugi, dan saj imam prijatelja, ki je diplomsko nalogo napisal ravno iz AI. 

To bo za to objavo vse jaz sem uživala v pisanju in ti si v branju torej sva/sve obe/oba zmagala/li. Jes! Se vidimo spet v naslednji objavi čez 4 dni. Lep dan še naprej.

Komentarji