Intuicija

Danes bom govorila o intuiciji. Nekdo me je včeraj vprašal kaj je intuicija in kaj je njena definicija. No našla sem jo v SSKJ in pravi takole: 

 intuícija -e ž (í) neposredno dojemanje, zaznavanje bistva česa, neodvisno od razumskega razčlenjevanja, navdih: predati, prepustiti se intuicijidelati, ustvarjati po intuiciji, z intuicijoobdarjen z intuicijoekspr. delo je sad gole intuicije

// intuitivnost: imeti intuicijorazprava priča o veliki avtorjevi intuiciji

Slovar slovenskega knjižnega jezika 

Iskreno nisem mu znala pojasniti kaj je intuicija. Nekako vem, da je to nek občutek, ki ga imamo vsi ljudje v svojem telesu. Domnevno je povezan z srcem (res ne vem kaj ima to veze s srcem še). 

Zame je intuicija občutek, ki ga zaznam nekje v telesu. Ne vem kje, ker se nisem poglabljala v to kje me boli ali od kje ta občutek pride. Bom pa od danes bolj pozorna na to od kje pride ta občutek in kje ga v resnici čutim. 

Pred mano je res težko obdobje, ker se zame obeta velikanska sprememba, ki je nikoli nisem pričakovala, nisem vedela, da je mogoče, da se to zgodi meni, kaj šele, da to sploh obstaja. Skratka govorim o razsvetljenju. Ja tudi meni se zdi noro in mi ni nič kaj dosti jasno. Vem samo to, da imam veliko reči, ki jih moram predelati sama s sabo in jih razumeti, da bom potem razumela razsvetlenje samo. 

Ob tem razsvetlenju  se je moja intuicija močno povečala. Včasih celo jokam brez razloga. Tudi to je del tega. Moram pa začeti tudi meditirati, ker se morem naučiti nadzirati um, ker ga morem nekoč premagati. Kako bom to dosegla se mi res ne sanja. Vem pa, da mi to, kar se dogaja z mano resnično spremenilo pogled na svet in na vse okoli njega. Videla bom nekaj več, kot večina ljudi na tem svetu. Pa ne pravim, da ti tega ne boš razumel/a pravim samo, da je res malo možnosti, da boš razumel/a. Je okoli 0.0000000001% možnosti za to. Tako, da če ne razumeš si res ne belit glave verjemi ne izplača se. Razsvetlenje se izplača ampak, da bi to vsi razumeli se pa ne!! 

O tej temi bom seveda še govorila, ker me zanima in ker se ji dejansko morem posvetit. Pa tudi, ker ta tema obsega še nekatera pomembna vprašanja življenja kot je: Kaj je smisel življenja?, Ali smo ljudje na svetu z razlogom in kakšen je ta razlog?? (poleg učenja?), Kaj se zgodi z nami po smrti?, Zakaj se nekateri otroci rodijo mrtvi ali pa mame med nosečnostjo splavijo?, Ali duša kdaj umre?, So nebesa res kraj? ali so samo stanje?,  Ali inkrnacija obstaja?, Zakaj se nekateri ljudje spomnijo preteklih življenj??, Kaj smo bili preden smo postali človek?, Kaj točno so lucidne sanje?? Kaj je meditacija in kako ti lahko pomaga v življenju?, Kaj je dvojni plamen?, Kaj je um in kako ga prepoznati?, Kaj je energija 11/11??, Zakaj na uri vidiš 11:11?, Kaj je z drugimi enakimi urami ima to kak pomen??, Naključja obstajajo??.. 

Vse to in še več v prihajajočih objavah. Sama uživam v iskanju sebe in resnice o življenju na sploh. To je še zame nekaj norega in neverjetnega. Baje naj bi kmalu dobila lucidne sanje, komaj čakam!! 

To bo za to objavo vse jaz sem uživala v pisanju in ti si v branju torej sva/sve obe/oba zmagala/li. Jes! Se vidimo spet v naslednji objavi čez 4 dni. Lep dan še naprej.

Komentarji