Ključne besede- nasveti

 Danes bom govorila o ključnih besedah. Natančneje o tem kako na internetu najdemo, kar rabimo.


Sama se imam na tem področju za fenomena. Pa se ne baham ampak mi dejansko odločno gre.

Bom na primeru povedala kaj s tem mislim, da so ključne besede pri iskanju tega, kar rabimo resnično zelo pomembne.

Primer (lažji): Ideje za blog objave
Vsi vemo, da v brskalnik samo vtipkaš ideje za blog in ven ti vrže 1 milijon idej ali še več.

Kaj pa, ko bi rad/a našla nekaj bolj specifičnega? Recimo kako z blogom zaslužiti ali kako pridobiti promet? To sicer res lahko vpišeš v brskalnik ampak ti ne bo dalo toliko zadetkov vsaj ne, če to napišeš v slovenščini. Zato, če ne znaš angleščine potem, daj to v prevajalnik in poskusi ponovno v angleškem jeziku. Če ne gre v google pa to vpiši v pinterest bo veliko več reči vrglo ven.

Ključne besede so res pomembne pri iskanju informacij. Za svojo metodo imam tudi korake, ki pomagajo najti točno to kar rabim.

En primer kako mi to uspe je tudi ta, da v svoji glavi skušam najt to, kar bi rada poiskala. S tem bi rada povedala, da si rečem na primer, da bi rada našla, kako obdelovat vrt. Vsi vemo, da za pridelavo hrane rabimo njivo. Njiva je oran travnik, ko je njiva orana se ji reče tudi, da je ledina. Na ledino se ponavadi najbolje prime koruza. Na orano njivo po pobrani koruzi pa lahko damo ostalo zelenjavo ali krompir. krompir damo večinoma na eno celo njivo, ker ni nič drugega. Vsaj jaz tako delam. Njivo pa je treba pred sajenjem tudi prebranati to pomeni, da jo z branami podrgnemo kolikor se, da velikokrat na ta način odstranimo plevel, ki raste samo na njivi in ne na travniku!!!

To je bil težji način iskanja pravih informacij. Ko iščeš informacije se moreš vprašati, kaj me sploh zanima in pomembno je, da začneš iskati informacije. Ko najdeš to kar te zanima ugotoviš, da to mogoče ni ravno to in, da ni to kar iščeš ampak si korak bližje cilju, ker si se lotil/a iskanja.

Vedno moreš pogledati več, kot eno stran, ki ti jo da google na voljo. Zato je to malo bolj kompliciran postopek in zna trajati, da najdeš točno to, kar te zanima in kar rabiš. Pri tem je resnično treba biti zelo natančen in tudi zelo kreativen in predvsem vztrajen. Če ne gre v prvem dnevu pa bo v drugem ali 3. Iskanje info ni lahka stvar in marsi, kdo tega ne zna. Sama sem razvila sistem, ki me vedno pripelje do cilja. Drugič s tabo delim še korake.

Tako je konec današnje objave, če te kaj zanima sem na voljo na družbenih omrežjih ali med komentarji. ne pozabi se naročiti na novice, saj boš tako vedno na tekočem! Se beremo spet, čez nekaj dni. 

Komentarji