Menstrualne bolečine

 Danes ti povem nekaj rastlin, ki ti bojo v obliki čaja pomagale pri lajšanju menstrualnih bolečin. Ta objava je bolj, kot ne namenjena puncam. Pa vseeno lahko preberete fantje, ker bi na ta način lahko punci prihranili kako muko. 

1. Plahtica: Jaz imam to srečo, da mi ta rastlina raste na vrtu, pred mojo hišo. Odlična je za uravnavanje mesečnega perila. Pomaga pri krčih, včasih tako dobro, da se ti menstrualni cikel ustavi. Vrne pa se naslednji mesec. Odlična je tudi za ljudi, ki imajo tako, kot jaz belega toka na izvoz, saj pomaga tudi pri temu. Morem res poskusit! Listi so srčkaste oblike malo nenavadne. Na vrhnji strani ima nežne dlačice in je prijetna na otip. Nima veliko stebla. Tu je slika: 


2. Plešec: Ja to je ime za rastlino in raste na njivi ne na travniku!! V bistvu spada med plevel zato rastne na njivi. Prepoznaš ga po listih, ki izgledajo, kot srce. Tu je slika za lažjo predstavo: 

Tudi on se uporablja za menstrualne krče in beli tok. 

3. Rman: Tudi to raste na njivi, ker je plevel. Ima take bele cvetove in močno steblo zato za odtrganje priporočam nož ali nekaj ostrega. Pomaga ti pri lajšanju krčev.  Slika: 


4. Kamilica: Res je ta pomaga tudi, ko te boli trebuh in, ko imaš menstruacijo. Ko sem bila majhna sem jo dostikrat pila. In res mi je pomagala. Nisem pa vedla, da se jo uporablja tudi za menstrualne bolečine. Sedaj vem pogledala sem v knjigo, ki jo imam doma o rastlinah. Ima cvetove, ki so podobni sončnici samo, da so manjši in beli. Pomaga pri lajšanju krčev. Slika: 



Za vse 4 rastline, ki sem jih opisala v tej objavi velja enako. Vse se nabirajo v sončnem vremenu. se sušijo v senci in se iz njih pripravi čaj, ki se ga spije brez dodanega sladkorja. Vem fuj, sej veste punce za lepoto je treba potrpet tudi z bolečino je enako. 

Tako sem prišla do konca današnje objave bremo se spet čez nekaj dni. Vem, da sem ti pomagala zato se za še več takih objav naroči na novice in bodi na tekočem hvala!

Komentarji