Borovnice- Kmetijstvo

Odločila sem se za novo kategorijo in sicer o kmetijstvu, ker kot veš imam doma kure in tudi veliko njiv in gozda. Skratka v tej kategoriji bo vse o tem, kar počnem, kar sem počela, kaj mam namen početi, kaj sadim in kako sadim, torej tudi vrtnarstvo in vse kar sodi zraven. Objave ne vem točno kako pogoste bojo, bodo pa vsekakor večkrat zdaj spomladi in potem poleti. Vem, da boš užival/a zato grem kar na objavo. 

Danes bom govorila o borovnicah. Nekako sem si jih zaželela imeti doma. A se je to izkazalo za precej večji zalogaj, kot sem sprava mislila. Ideja za borovnice je že zelo stara tradicija vsaj zame, saj jih je, kot sem bila majhna doma imela moja babi. Ona je imela samo eno in vedno je cvetela. Nekega dne pa jo je vrgla v smeti in zdaj borovnic na njenem balkonu več ni. Zato sem rekla, da bi jih imela še sama, saj so okusne in niso tako drage, kot v trgovina. Hehe 

(slika borovnice iz interneta) 

Za začetek sem jih samo hotela imeti doma Potem sem se z nekim možakarjem v nekem lokalu pogovarjala o tem in je reku, da ne morem imeti samo ene borovnice. Ampak rabim dve. Seveda sem to mogla narediti zelo hitro. 2 zato, ker naj bi bile kt ena fantek in druga punčka, da se med sabo oplajata. Ja dobesedno ta izraz je uporabil ta možakar. 

Skratka šla sem še po eno borovnico (ja od pripovedi nazaj babi je vedno imela samo eno zakaj res mi ni jasno njej je nekako uspela vedno!!) Ko sem prišla v cvetličarno so me vprašali katera vrsta je borovnica, ki jo imam doma. Seveda nisem vedela. Hotela sem jo ločiti po listih pa so me opozorili, da to ni mogoče. No men to ni logično od kdaj se vrste borovnic ne ločijo po listih?? In ja povedala sem ji, da imam doma ameriške borovnice (samo za zanimivost obstajajo tudi druge vrste ameriških borovnic in tudi rdeče borovnice) pa mi je rekla ja sam teh je več vrst. Ja fantastično dobila sem jo v Lidlu?? Ja nekak ji to ni pomagal zato sva z očijem tisti dan odšla domov. 

Drug dan mi misel o borovnicah ni dala mira zato sva spet odšla v cvetličarno (vmes sem seveda slikala vrsto borovnice, ki jo imam doma) pokazala osebju, ki tam dela katero vrsto imam, ker ne sme biti enaka vrsta ameriške borovnice, ki jo imam doma. In dobila drugo vrsto borovnice. 

Ti dve vrsti imam zdaj doma.

Nato pa so rekli še, da borovnice rastejo v kisli zemlji to je ta zemlja: 

Pa sva seveda šla še po to zemljo. 

Nato pa sem rabila obe borovnici presaditi in na tvojo srečo sem vse poslikala še pred točo, ki je v soboto postošila po Ljubljani in njeni bližnji okolici. Mene ni našla je pa kot vedno mene lepo zgrešila in šla naprej v Novo mesto in Črnobmelj. Skratka tu so slike: 

Tu je vse kar sem rabila voda je na drugi strani mize zato se ne vidi. 


Ekola to je vse za današnjo objavo beremo se spet, čez nekaj dni. 
Ne pozabi se naročiti na novice in povedati drugim za moj blog. Pusti kak komentar. Ne grizem!!

Komentarji