Spomladansko čiščenje 1. Del

Danes pa nekaj koristnega zate in zame. 

Ko pride novo leto in s tem nova pomlad. In veliko ljudi naredi tudi v stanovanju "generalno" spomladansko čiščenje. Tukaj vam bom predstavila par idej/načinov, kako začeti s čiščenjem stanovanja.

Ideja kako začeti oz. kakšne pripomočke potrebujemo, in kaj si pripravit:

  • Pripravimo si vsa potrebna čistila, krpe, metle in druge pripomočke ter si tako prihranimo nekaj dragocenega časa.
  • Pri uporabi čistil ne pretiravajmo, saj so nekatera od njih zelo agresivna in škodljiva. S posebnimi čistili se lotimo le zelo umazanih ali občutljivih stvari (stekla, starinskega pohištva, oblazinjenih delov stolov in sedežne garniture …), medtem ko večino stvari lahko očistimo že z univerzalnimi čistilnimi sredstvi. Uporabimo lahko tudi kis razredčen z vodo, ki je primeren tako za čiščenje občutljivejših preprog, kot tudi za hladilnik, saj odpravlja neprijetne vonje.
  • Čistiti vedno začnemo pri vrhu – najprej se lotimo ometanja pajčevin in brisanja prahu, šele nazadnje posesamo in pomijemo tla.
  • Da se izognemo dvojnemu delu, s čiščenjem začnemo v tistem kotu sobe, ki je najbolj oddaljen od vhoda, nato pa se postopoma pomikamo proti vratom.
  • Če nam vremenske razmere to dopuščajo, čistimo in pospravljamo pri odprtem oknu, tako se bomo izognili oziroma vsaj delno omilili neprijeten vonj po čistilih, prah pa se ne bo vrtinčil po prostoru.
  • Spomladansko čiščenje je idealna priložnost tudi za „inventuro“ po omarah. V njih se nedvomno skriva cela skladovnica reči, ki nam kradejo prostor, saj jih že leta ne uporabljamo več. Podarimo jih tistim, ki jih zares potrebujejo ali pa jih preprosto zavrzimo.
  • In nenazadnje, pospravljanje si popestrimo s prijetno glasbo, ko končamo, pa si privoščimo sproščujočo kopel in se prepustimo uživanju v čistem in dišečem domu.
To je za danes vse ostali 3 deli pridejo kmalu. Ne pozabi se naročiti na novice, saj boš tako vedel/a, kdaj prideta druga dva dela. Z naročnino se ti aktivira možnost, videnja objave neposredno na tvojem gmailu. Se bereva kmalu. 

Komentarji