Kako učinkovito rešiti težave?

 Danes povem svoje korake, kako rešiti težave. 

Moje osebno mlenje je, da je treba težave vedno rešiti na isti način. 

1. Najdi težavo: Najbolj je pomembno, da najdemo izvor določene težave. Ko jo imamo lahko ugotavljamo kako bomo težavo rešili. Moramo pa tudi ugotoviti velikost težave, ali je težava majhna, velika ali srednja. Pa tudi, kako nam je pomembno, kdaj je rešena in kako zelo vpliva na naše življenje. Primer: Pokvarjen avto: Velika težava? Seveda, saj ne moreš iti v trgovino in kupiti več kot nekaj malih in ene 2-3 velike stvari, saj je pomembno, da boš vse kar kupiš prinesel sam/a domov ne pozabi na avtobus, ker niso vse trgovine na dosegu roke. Če si brez avta nimaš prevoza moraš na avtobus! To stane! Torej je tudi finančna težava. Sej si dojel/a bistvo velike težave primer majhne težave: je moja slovnica na blogu. Ja imam problem, da mi slovnica resnično ne gre, se trudim in z vajo mi gre vse bolje. Zato ne teži, ko je nekaj narobe napisano ali pa je preveč ali premalo vejic. Nisem študirala slovenščine in to ni bil moj najljubši predmet v šoli, zato ja se trudim, da bojo objave slovnično pravilne na tem se vedno da delati. Zato je ta težava majhna. Ker je odpravljiva, ampak zaradi nje ne bom rabila pešačit do doma, kot pri pokvarjenem avtu. 

2. Razmisli o rešitvah težave: Pomembno je da, ko najdeš težavo raziščeš možnosti o rešitvah težave. Torej, kaj lahko narediš, da težavo rešiš. Tu si lahko pomagaš z možgani in domišljijo ali pa kreativnostjo, če nič od tega ne pomaga potem vprašaj internet. Super primer take težave je moje učenje programiranja. O njem priznam vem in ne vem veliko, na internetu je polno rešitev za moje težave, ampak nekako ne najdem tako hitro prave rešitve zase. Zato ne obupaj rešitev se včasih pojavi, ko najmanj pričakuješ. Če je ne moreš rešiti sam/a prosi za pomoč prijatelje ali družino. 

3.  Rešitev: Skriva se na koncu, ker vse, kar počneš je reševanje težav. Življenje je polno težav. Vedno so neke težave, ki samo čakajo nate, da jih odkriješ in rešiš. Ampak težavam ne smeš reči težave raje jim reci misije in iz misij naj nastanejo izzivi. Tako jih sama lažje premagujem. In super je imeti vsak dan novo misijo, da uživaš življenje ali narediš kaj dobrega zase, okolje ali svojo družino. Brez misij naše življenje ne bi bilo tako pestro ali zanimivo popotovanje. Vedno je nekaj kar lahko narediš. Lahko je tvoja misija sledi sanjam neglede na vse, ali pa naj te svet ne spremeni morda, pa celo bodi ponosen/a sam/a nase. Res ne vem kaj bo tvoja naslednja misija in izzivi vsekakor te bojo oblikovali v osebo, ki želiš postati. Ne pozabi vsak človek je sam zase in to je edino kar šteje. 

Se bereva spet naslednjič. Ne pozabi se naročiti na novice in potrditi gmaila, da boš vedno na tekočem o novi objavi. 

Komentarji