Drugič na pogrebu - Čas zame

 Danes ponovno govorim o novem pogrebu. Tokrat o pogrebu moje babi, ki sem jo od malega klicala stara mama, šele nekaj dni ali tednov pred njeno smrtjo sem jo začela klicati babi. 

Umrla je 18.2.2023 ob 22:19 zvečer. Rodila pa se je 3.1.1931. Ja res je stara je bila 92 let. Slaba pa je bila samo kak mesec in pol pred smrtjo. V domu za opokojence je bila od 8.3.2005 torej letos bi minilo 18 let. Takrat sem bila stara 6 let in malo manj, kot 4 leta kasneje sem sla v internat. 

Ker mi je tokrat umrla oseba, ki mi je bila veliko bližje, kot očetov oče sem se odločila, da tudi posvetim objavo na blogu. 

Poznala sem jo skoraj 24 let v soboto bo moj rojstni dan, ne čestitaj mi zdaj!! Počakaj na naslednjo objavo, ker če mi boš zdaj to prinaša nesrečo! 

Stara mama oz babi po očijevi strani, je bila, kot pravi oči zelo delovna in hitra bila je tudi priženjena iz bližnjega kraja, zato jo v mojem kraju niso kaj dosti marali. Kot se spomnim je bila vedno nekaj tečna, kot mlada punca je tudi veliko pela. Oči je celo rekel, da je z njim nastopala v živih jaslicah, ona je igrala devico Marijo in moj oči, zelo očitno Jezusa. Skratka ni bila tako slaba. 

Nazadnje sem jo videla dan prej 17.1.2023, ko sva jo šla z očijem obiskati. Iskreno nisem se ji veliko posvetila. Spomnim se, da se je kot običajno drla na očija, ki po njenem mlenju nima pojma, ampak meni se zdi, da jo je vseeno imel najraje. Saj je vedno bil tam in ji pomagal, kot je le mogel. Tisti dan je tudi težila, da je čaj mrzel in, da bi pila toplega na žalost ji tega nisem mogla ustreči, ker je bila ura že 4 popoldne in, ker se je čaj že zdavnaj ohladil. Ko sva odhaja me je babi res čudno gledala za vedno bom imela to sliko v glavi res super. Takrat mi ni bilo jasno zakaj me tako gleda. Danes pa mi je. To je bilo zadnje videnje moje babi pred smrtjo. 

V UKC Ljubljana na njenih zadnjih izvidih piše, da je umrla zaradi pljučnice, oči pa pravi, da je zaradi neke nove bakterije s čemer se strinjam tudi sama. Na dan smrti je šla v UKC Ljubljana, in dobila kisik. to očitno ni bilo dovolj, zato je šla še na operacijo. Na operaciji pa naj bi rekla, da ne more več dihat, sama sem bila mlenja, da noči v 80% ne bo prestala a sem vseeno upala, da jo bo. Pa sem zvečer še pred novim dnevom izvedela, da je umrla. 

To je bilo bolj, kot ne vse od nje pokopali smo jo teden po njeni smrti 25.2.2023. Prej nikakor ni šlo. Na pogrebu je bilo res veliko ljudi. Sama sem bila resnično šokirana. Babi bom iskreno malenkost pogrešala, ampak ker je bila tako tečna in zoperna priznam, da je ne ne bom tako zelo. Tudi na pogrebu nisem jokala, s čemer se ne hvalim, sem pa prej potočila nekaj solz. Vseeno jo bom poskusila ohraniti v lepem spominu. 

Tako to je bilo veliko besed o moji pokojni babi oz. stari mami. Se bereva spet čez nekaj dni. Ne pozabi se naročiti na novice in biti na tekočem, pa potrdi gmail! Hvala! 

Komentarji