Navade uspešnih ljudi- Motivacija

Danes bom govorila to, kar piše v naslovu. Pobrano je iz knjige: Ob 5ih vstani in svet ti bo na dlani. 
To objavo danes pišem, ker se mi zdi, da spet rabiš nekaj male motivacije, saj jo tudi jaz. Zdi se mi, da nekako ne vemo, kaj delamo in, da moremo vedet, da z nami ni nič narobe. Vsi smo ljudje in eni res imate oprane možgane. Drugi pa samo mislite, da ste drugačni in, da to kar delaš ni prav. Ni res prav je, delaj kar ti hočeš ne kar drugi hočejo, da ti delaš!! In tu je 5 pravil, ki jih počnejo uspešni ljudje vsaj tako pravi knjiga. 
  1. Motnje: Odvisnost od motenj pomeni konec tvoje ustvarjalnosti. Graditelji imperijev in snovalci zgodovine si vzamejo zase eno uro pred sončnim vzhodom, v umirjenosti, ki je ne dosežejo kremplji zapletenosti, da se lahko pripravijo na vrhunski dan.
  2. Izgovori ne bodo rodili genija: Če še nisi vzpostavil/a navade zgodnjega vstajanja, ne misli, da je ne moreš zdaj. Opusti utemeljevanje in ne pozabi, da drobne vsakodnevne izboljšave vodijo do presenetljivih rezultatov, če se vztrajno delajo dlje časa.
  3. Spremembe: Vse spremembe so na začetku težke, na sredi mučne in na koncu sijajne. Vse kar se ti zdaj zdi lahko se ti je na začetku zdelo težko. Z vztrajno prakso bo vstajanje ob sončnem vzhodu postalo navada. Nekaj, kar boš počel/a brez razmišljanja.
  4. Rezultati: Za rezultate, ki jih dosega 5% najbolj uspešnih moraš začeti delati, česar 95% ljudi noče. Ko začneš tako živeti, ti bo večina govorila, da si nor/a. Vedi, da je to cena veličine, če te označijo za čudaka.
  5. Vztrajnost: Ko bi se najraje vdal/a, nadaljuj. Zmagoslavje obožuje neomajne. 
Vem, da si s tem dobil/a motivacijo tudi sama sem jo. Saj veš naroči se na novice in bodi vedno na tekočem!! Se bereva spet kmalu!

Komentarji

  1. Zadela si bistvo motivacijskih prijemov, bravo. Imaš prav, za uspeh je potrebno kaj narediti - oziroma kot pravijo: za uspeh rabiš 1% navdiha in 99% švica.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar