Kako se pogovarjati- Vodnik

 Zadnje čase opažam, da se ljudje sploh ne znamo več pogovarjat. Zato sem se odločila, da ti malo pomagam in povem nekaj stvari, ki bi jih o pogovoru moral/a vedeti. Pa tudi, ker se mi zdi to resnično pomembno in nujno potrebno za normalno in zdravo komunikacijo. Dejstvo je, da smo se v dobi tehnologije začeli skrivati. Nekako pa smo pozabili na to kdo smo in, da če nas nekdo žali ali je nespoštljiv za to nismo krivi mi ampak tisti na drugi strani. Če jaz nekomu nisem všeč to ni moja stvar! To je stvar mojega sogovornika, ker jaz nima težav z njim/njo, ča jih imam potem jaz nekoga blokiram in mu s tem povem: Nisi mi ok ne paše mi tvoja družba in adijo te ne rabim in upam da te nikoli več ne vidim. Skratka malo sem zašla s poti tu je moj vodnik o pogovorih na spletu.  

1. Pozdrav: Na začetku pogovora vedno pozdravi (Ojla, Živijo, Zdravo, Hey).

2. Počutje: Sogovornika vprašaj Kako kaj?

3. Začetek pravega pogovora: Veliko ljudi na tej točki vpraša: Kaj delaš? Sama tega ne delam, ker kot sem že v kaki objavi nazaj povedala se po tem pogovor konča, česar nihče noče! Zato namesto (Kaj delaš) vprašaj po hobijih ali o prostem času. Jaz imam to najraje tudi sogovornik bo vesel. Ko ti pove svoje hobije, če jih ima ga/jo vprašaj kaj več o njih oz o tistem, ki ti prvi pade v oko. Potem ti povej osebi svoje in mogoče njej/njemu pade kak v oko potem bi moral pogovor sam sreči naprej.

4. Cilji: Če pogovor po hobijih ne steče naprej prašaj po ciljih. Če jih oseba sploh ima (to vprašanje je pametno dati tudi, če oseba reče, da nima hobijev). Verjemi nočeš se me iti z osebo, ki nima ne hobijev ne ciljev po tem naj se pogovor konča za vedno. Če oseba reče, da ima cilje jo vprašaj kakšne. Če bo odg nekaj kar je (da si ustavim družino, ali da dobim punco/fanta) pomeni, da ima cilje, ki vključujejo druge in to je slabo. Oseba, ki ve, da nima vpliva na to kdaj bo našla fanta/punco ima cilje, ki se tičejo samo nje ali njega (kot jaz). Naj to osebi ne bo prioritetni cilj in naj ima še kak drug cilj, ki ga dosega tekom iskanja. 

5. Bodi to kar si: Zelo je pomembno, da med pogovorom ne začutiš, da moreš biti nekdo drug vedno bodi ti, če to sogovorniku ni okej je to njena/njegova stvar in ne tvoja!

6. Ne boš všeč vsem: Sama sem se naučila, da vsem ne bom nikoli všeč in naj ti ne bo težko pri srcu, če boš pri nekom videl/a, da ti ni okej saj ga/jo blokiraj ni vredno se ment z osebo, k je bedna in res ne zgublja časa z debili!

Bo pa nekoč prišel še del za pogovore v živo ali celo kako osvojiti punco ali fanta, če te zanima kaj takega mi povej v komentar! Ne pozabi se naročiti na novice in biti na tekočem ter ne pozabi deliti link do mojega bloga, resnično želim, da doseže čim več ljudi. In ti mi lahko pomagaš s tem, da ga deliš!

To je bil moj vodnik o tem kako se ment. Mislim, da sem s tem pomagala tebi in sebi. Res večkrat si ga bom prebrala in se čudila, kdo je to napisal tako genialno? Ti pa bodi krasno in se beremo spet kmalu. 

Komentarji

  1. Že v nekaj objavah sem opazil, da si cisto prevec obsojas ljudi, tukaj pa me je to res zmotilo. Ce je cilj osebe, da si ustvari druzino, to ne pomeni, da ne ve kaj bi pocela s svojim zivljenjem. Pac so take njene zelje. Tudi ti, ki pravis, da imas cilje, ki temeljijo na tebi, nimas vpliva na vse. Lahko imas cilje zasluzit z blogom pa se jutri nekaj zgodi in ostanes brez vsega. To ne pomeni, da neves kaj bi pocela v zivljenju, samo pomeni, da pac tvegas nekaj, d abi dosegla svoj cilj in to je smisel zivljenja. Ce hoces živeti, moras tvegati. Ce si nekdo zeli druzino, je to normalen cloveski nagon in vsak si je usaj enkrat na tocki zelel druzine. Ja nimas vpliva, kdaj s ebo to zgodilo, lahko pa vseeno delas na tem tako, da delas na sebi. Pa se nekaj... ljudje smo si različni imamo drugacne cilje, hobije...ce se z nekom me strinjas ne pomeni, d aga moras izbrisati iz zivljenja. Ponavadi, se je ravno s tako osebo super pogovarjati, saj izves kaj novega, dobis novo mnenje, predvsem pa imas vec tem za debato. Ce z osebo o vsem mislita enako, vama bo prej ali slej zmankalo tem za pogovor. Zelim ti lep dan naprej in ta komentar ne vzemi kot hejt, ampak kot nasvet in v razmislek.(:

    OdgovoriIzbriši
  2. No ja, če ti pogovor s kom ne steče, ti ni všeč njegova družba, ali nimata kompatibilnih mnenj in ciljev, ga še ni treba blokirati, ali nastopiti ostro.
    To naj bo rezervirano za primer, da te ta oseba nadleguje, grozi, itd.

    Je pa res, da je večna uganka, kaj se na dolgi rok pogovarjati z nekom, ki ga nič ne zanima. Vsakodnevne zadeve so hitro izčrpane, banalnosti se tudi hitro naveličamo, potem pa slišimo le še zvok čričkov. To je tisto, kjer bi mnogi potrebovali napredek, različna mnenja in razhajanja so pa pač del življenja in zaradi tega ni potrebna jeza.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar