Kako se držati svojih ciljev?

 Danes bom govorila o ciljih. Dala bom nekaj idej, kako se jih držati.

  1. Napiši si vse svoje cilje; Na listek ali v kak zvezek, ki ga res veliko uporabljaš, cilje prilepi na 1 stran, Vsakič, ko boš odprl/a zvezek bojo tam in se jih boš vedno znova spomnil/a.
  2. Postavi si realne cilje; To so cilji za katere si v 90% prepričan/a, da jih boš dosegla.
  3. Mali in veliki cilji; Naj bojo mešanica, različnih ciljev eni naj bojo večji in s tem izziv drugi pa naj bojo manjši in lahko dosegljivi. Na koncu leta bo občutek, ko boš male cilje izpolnil/a večje pa lahko tudi daš za naslednje leto, če ti ni zmanjkalo veliko in si v preteklem letu naredila vse, da bi ga dosegl/a a je malo zmanjkalo.
  4. Koraki: Ko imaš določen cilj si ga v poseben zvezek ponovno zapiši in pod njim naredi korake, kako boš ta cilj izpolnil/a, kaj vse potrebuješ za to, da ga dosežeš (lahko si pomagaš z internetom).
  5. Dobro delo; Super bi bilo, da si za letne cilje postaviš tudi cilj, da boš kdaj pomagal starejšim ali pomoči potrebnim. Ni treba, da je kaj velikega lahko je kaj malega, da pomagaš babi ali dediju nekaj narediti ali pa namesto mami pomiti posodo oni ti bojo res hvaležni. 
S tem zaključujem današnjo objavo. Se beremo spet čez nekaj dni.

Komentarji

  1. Karin, tole je pa zelo uporabna objava, ki lahko, ob upoštevanju teh nasvetov seveda, koristi tako posameznikom, kot tudi družbi v celoti.
    Morda bi lahko nadaljevala z objavo, kako naj ljudje sploh prepoznajo svoje cilje in želje, saj dandanes izgleda, kot da večine razen nekih banalnih zadev čisto nič ne zanima.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar