Recept za smeh

Danes ti povem zgodbo, kako sem se jaz začela v življenju več smejati. Zgodbo sem povedala že vsaj 1000x, ampak mi je tako pomembna, da se mi zdi, da jo povem premalokrat.

Velikokrat povem, da sem se večino stvari za življenje naučila ravno v gledališču in to ni izjema. Tudi kako se več smejati sem se naučila tam.

Zgodba pa se sicer začne v mojem 3 letu, ko sem hodila v gledališče. Takrat sem bila bolj žalostna in nekak mi je bilo to všeč. Ampak sem v eni od 2 mentoric videla, sebe. Ja zveni grozno in je tudi bilo. Ona je zelo podobna meni. V preteklosti sem že nekaj govorila o njej, na blogu. Skratka, ko sem videla v njej mojo prihodnost sem se ustrašila, kot bi videla duha. V mislih sem si rekla; "Taka pa res nočem bit, ko odrastem". Joj, kar srh me je objel. Tako sem se zavedala, da morem nekaj spremenit. Nisem vedela kaj, a sem vedela, da nekaj ni prav in, da nadaljevanje takega odnosa do življenja ne pelje nikamor oziroma pelje v to, kar je ona (ta mentorica bila takrat).

Seveda te težave nisem rešila v istem letu. Sem pa razmišljala o tem kako naj to rešim in kje naj najdem način, da to rešim. Potem pa je prišlo moje zadnje leto v gledališču, ko sem dobila zelo veselo mentorico. vedno je prijazna in dobre volje. Takoj mi je bilo jasno, da je to rešitev. Noro našla sem rešitev. Njej sem to nekaj let kasneje tudi povedala in bila je počaščena.

Zaključek je tak, da ni recepta, ki bi zagotovil, da se boš več smejal/a. Vsak človek ga more najti sam. Jaz sem ga, ker sem videla lastno prihodnost, ki mi je odprla oči in sem potem to lahko še pravočasno spremenila. Včasih res traja, da najemo nek recept, ki nam ustreza. Vsekakor pa res pomaga, da pogledaš kako serijo, ki te nasmeji. Mogoče serijo, za katero še nikoli nisi slišal/a ali pa kako, ki te je že v preteklosti nasmejala. 


Sama poznam res veliko smešnih slovenskih serij za katere veliko ljudi, še nikoli ni slišalo, kaj šele gledalo. Zato ne dvomim, da ti ne boš našel/a, kakšne, ki je še nisi videl/a. Še sama nisem odkrila vseh. Za primer enkrat sem slučajno našla film, ker igra Katarina Čas, ko je bila še majhna. Imela je okoli 10 let ali malo več. Vsekakor vredno ogleda.

Tako je današnje objave konec, ne pozabi se naročiti na novice, da boš na tekočem!!! Beremo se spet čez nekaj dni. 

Komentarji