Zimsko kopanje Blogmas#23

 To objavo sem hotela prihraniti za Februar, ampak, ker je to bolj kot ne zimska tema sem se odločila, da jo povem sedaj. 

Ja naslov je pravi. Zgodba pa se začne nekega dne, ko sem jaz nekje slišala, da obstaja tradicionalni skok v morje za novo leto. 

To sem povedala svoji vzgojiteljici. Sama je rekla okej potem pa malo pobrskaj po internetu kako to poteka. Rekla sem okej. 

Čez nekaj mesecev pa me vpraša: Ali si kaj našla?? Odgovorila sem, da ne (priznam pozabila sem). Rekla je jaz sem našla na Bledu 21.2. 2017. Tistemu se pa reče tradicionalni skok v Blejsko jezero. Nima veze bilo je sredi zime zato sem rekla okej, a potem bomo šli?? Vzgojiteljica je rekla ja. 

Kak mesec pozneje smo se res odpravili tja. Bili sva sami z vzgojiteljico. Voda je imela 4 stopinje in ozračje 5. Res je bilo mrzlo. Šli sva na Pingvinčka, kar pomeni, da greš samo v jezero in takoj ven. Ravno toliko, da malo poskusiš, kako mrzla je voda. 

Izkušnja je bila tako dobra, da sva jo ponovili naslednje leto. S sabo pa sva vzeli še 2 moji prijateljici iz skupine. Tja smo šli torej štirje. Ampak leta 2018 so tam bile kamere. Snemali so za oddajo Nedeljsko popoldne. Ja bila sem na televiziji posnetek je še vedno dostopen na RTV4D. V 21.2.2018 ali celo 2017 res se ne spomnim. Jaz sem tista, ki se po plovčku sprehaja po vseh štirih ja res je bila zelo mrzla voda in to je temu primerno. 

Smešen incident, ki sej zgodil tam pa je bil, ko je prijateljica cel dan sestavljala govor, če jo mogoče interjujajo. In smešno je, da so jo, ona pa ni mogla izreči niti ene same besede. Da padeš dol hehe. 

Skratka od takrat nisem več šla na zimsko kopanje na Bled. Pa ne, ker mi izkušnja ne bi bila všeč ali, ker bi bilo kar koli narobe. Samo odrasla sem in to sem dala skozi zato je to za mano, je pa vsekakor verno iti. 

Tako se je današnja objava končala, se bereva spet jutri še zadnjič! 

Komentarji