Dejstva o mačkah Blogmas#20

 Ali veš, da imajo mačke pozitiven učinek na ljudi? 

Ljudje smo ali pasjeljubci ali pa mačjeljubci. Jaz spadam v skupino mačje ljubcev in tu ti dam nekaj razlogov zakaj imam raje mačke, kot pse. 

1. Če bi bila žival bi bila Lev: Spada v skupino mačk. Moj karater pa itak cel temelji na mačkah. Sem; bojevita, znam se postavit zase, sem zelo crkljiva, znam poziti nase in na ljudi, ki jih imam rada, če mi pa kdo škodi potem ga napadem z pihanjem, če nič od tega ne zaleže pa še malo popraskam ali celo ugriznem. Ja z mano je treba biti previden. 

2. So odlične terapevtke: Dokazano je, da je njihovo predenje zdravilno. Obstaja dokaz, da je mačka svojemu lastniku rešila življenje ( človek je imel raka a ga takrat še niso odkrili. Njegova mačka je ves čas ležala na istem kraju in kmalu umrla. Umrla je zato, ker je iz lastnikovega telesa prevzela raka nase in tako umrla sama, ker raje vidi, da umre ona, kot njen ljubi lastnik.) Ko si bolan je mačka pogosto ob tebi, ravno zaradi tega. 

3. Mačka vedno spi na negativni energiji: Psi imajo raje pozitivno zato skoraj nikoli ne spijo v tvojem naročju. Mačke pa tam čutijo negativno energijo in so tam veliko pogosteje. 

4. So ljubke: Men so mačke tok kjut, prav rada jih božam, ker sem oseba, ki res rabi veliko ljubezni. Za svojega siamca pogosto pravim, da ima več ljubezni, kot sem je jaz sposobna, dati od sebe. Kar je čudno, ker imam sama res veliko ljubezni in moj siamc je vedno pripravljen na dozo crklanja, ko sama rabim ljubezen nekoga. Kar je res super. 

5. Nasmejijo me; Vem tudi psi so ljubki in kjut pa te nasmejijo, ampak mene moje mačke najbolj. Ne vem zakaj ampak vedno dobim zelo čudne mačke. Prav mal posebne in nenavadne, zato se ob novih odkritij vedno nasmejim. Nikoli ni dolgčas z njimi. (Moja dva mačka gresta tudi pogosto ven sploh poleti. In potem moj odgovoren maček Bučko skrbi za neodgovornega Ravija. Bučko je moja mačja varuška za Ravija. Vedno prihiti na pomoč, ko ga poskušam spraviti nazaj v hišo spat. Ali, ko mi pobegne ven). 

6. Ne rabijo sprehoda: Vem da je sprehod zdrav, ampak vsak dan se mi res ne da ne sprehod. Zato so mačke super. Vse kar rabijo je hrana in pijača, ter nekaj igrač in to je to. One so srečne!  Še samoto imajo rade. Tako, da ne skrbeti, če so kdaj same doma, ker jim to tudi paše. 

Tako to je bilo 6 razlogov zakaj imam raje mačke, kot pse.  Se bereva spet jutri! 

Komentarji