Božični otok blogmas#3

 Danes je 3 dan blogmasa in govorila bom o božičnem otoku. 

Kot prvo nisem vedela, ali dejansko obstaja. Iskreno sedaj, ko sem izvedela, da obstaja sem resnično šokirana. To je resničen otok!!! 

Skratka to, kar piše tu sem našla na internetu!

Božični otok (angleško: Christmas Island) je avstralski teritorij v Indijskem oceanu. Nahaja se 2600 km severozahodno od zahodnoavstralskega mesta Perth, 360km južno od indonezijskega glavnega mesta Jakarta in 975 km od Kokosovih otokov.

V letu 2016 je imel 1,843 prebivalcev, ki živijo predvsem na severnem delu otoka, v naseljih Flying Fish Cove (tudi Kampong), Silver City, Poon Saan in Drumsite.

Otok ima zaradi geografske izolacije in minimalne prisotnosti ljudi veliko stopnjo endemizma tako v flori kot v favni. Zato so otoki tudi tako zanimivi za biologe. Skoraj dve tretjini celotne površine otoka zavzema narodni park, ki je znan po svojih monsunskih pragozdovih.

Na otoku že dalj časa pridobivajo fosfate, ki so nastali z odlaganjem mrtvih morskih organizmov (ne gvano, kot je razširjena zmotna predstava).


Zraven prilagam še nekaj slik otoka
Mislim, da se vsi spominjamo tega prizora? Videl/a si ga na tik tok ali kje drugje. Izvedela sem, da so to posneli ravno na tem otoku. A ni to noro. Še vedno sem šokirana.Tako sem končala današnjo objavo.  
Tokrat le pusti kak komentar!!
Se bereva spet jutri!!!


Komentarji