Blogmas#8

Si se kdaj vprašal/a kako nastane blogmas? Koliko časa rabim, da ga naredim?? Ali pa mogoče kako sploh dobim ideje zanj??

Če si si zastavil/a vsa ta vprašanja ti danes povem kako nastane blogmas. 

Za začetek naj povem, da je to res dolgotrajen postopek in blogmas ne nastane čez noč. 

Blogmas začnem pripravljati- iskati ideje že poleti. Nekje v Avgustu. Saj veš je le 24 objav in to ni malo dela. Treba se je začeti pripravljati prej. 

Skratka Avgusta iščem ideje zanj potem jih najdem nekje do Novembra ali Oktobra in jih potem Novembra začnem pisati objave za blogmas. Mesec pred samim začetkom blogmasa. 

Opažam, da je objava zelo kratka zato ti povem še nekaj zanimivosti: 

1. Letos pišem 2 blogmasa, ker imam 2 bloga zato se objave podvojijo!

2. Blogmas pišem od leta 2019, takrat sem ga pisala za vsak dan sproti. V tistem času pa sem en dan imela težave z internetom in objave nisem morala narediti. In je pravočasno objaviti zato sem isto leto izumila tudi mojo tradicijo na mojem blogmasu in sicer izziv. Ko sem ostala brez interneta sem sestavila izziv, dan brez interneta iz tega je prišla ta ideja. Tisto prvo leto pa sem se tudi naučila, da ni pametno blogmas pisati vsak dan posebej, ker potem se bo zgodba ponovila. Tisti dan, ko sem imela dan brez interneta res nisem objavila objave oziroma sem jo, ampak z zelo kratko vsebino in potem sem drug dan imela za narediti 3 objave za 2 dni nazaj za dan prej in za tekoči dan. Takrat sem dojela, da je bolje imeti v naprej napisane objave in jih potem postopno objavljati vse do božiča. Od takrat imam vsaj za 1 teden ali več v naprej napisane objave, da če nimam časa je objava vseeno na blogu. Tako bo tudi letos in vsa leta za tem. 

3. Letos pišem že 4 blogmas po vrsti. 

Vem, da ti je bila objava všeč v komentar mi povej, če ti je bila tudi zanimiva. Se beremo spet jutri!!!


Komentarji