Razlaga objave - Čas zame

Nekdo mi je rekel, da ste tisti 3, ki ste na mojem blogu pustili hejt komentaje bili užaljeni sem se odločila, da posebej za vas 3 naredim novo objavo in tudi zate, ki to bereš razložim, kaj sem hotela povedati v prejšnji objavi. 

Naštela bom pluse in minuse tega, da si v službi, ter pluse in minuse, da si doma.

Služba

Minusi:
- Manj prostega časa,
- Manj časa zate, 
-Manj veselja, 
- Manj zabave,
-Manj svobode, 
-Rana ura, zlata ura (pregovor),
- Tečni šefi,
- Roki za oddajo nečesa,
-Stres,
- Utrujenost,
- Ni smisla do življenja.
- Preživeto življenje, 
- Šefi, ki se jim fučka zate,
- Nadležni sodelovci,
- Garaško delo,
- Teženje s strani šefa,
vodilni podjetja so včasih preveč polni sami sebe in mislijo da vejo boljše od vseh kak je in pol zaposleni trpijo


Plusi: 
- Redni mesečni prihodek, 
- je da spoznaš nove ljudi 


Doma

Plusi: 
- Ves čas zase,
- Prijetno delovno okolje,
- Sam svoj šef/šefica, 
- Čas je sveta vladar (pregovor),
- Čas za uresničitev sanj, 
- Početi, kar te veseli,
- Brez nadležnih sodelovcev,
- Ni rokov za oddajo nečesa, 
- Ni stresa, 
- Pozno vstajanje, 
- Več veselja, 
- Več zabave, 
- Več svobode, 
- Delo samo zate, 
- Kar seješ, to žanješ (pregovor),



Minusi:
- Socialna (manj denarja), 

Tako mislim, da ste vi 3 in ostali razumeli sedaj o čem govorim?? Če ne pa ne piši v komentar ampak meni!!! V zs, ker zato so mediji ane?? Hvala. Da se potem pogovorimo in rešimo spor na lepši način, ker to kar ste vi 3 naredili ni način!! 

Vem, da tudi tisti, ki nimate toliko pogouma niste razumeli vsaj ne vsi zato razumete sedaj vsaj upam. 

Če te kar koli zanima, mi piši v komentar in ti odgovorim. Se beremo spet naslednjič, do takrat pa bodi super in se ne pozabi naročiti na novice. Če si na telefonu ali tablici, je ta možnost spodaj pod objavo. Če si na računalniku, vidiš to možnost na desni strani. Naročnina je for free - brezplačna!!! Tako kot Youtube!!

Tako, prišli smo do konca današnje objave. Upam, da vam je bila všeč in boste moj blog z veseljem brali še naprej. ;)



Komentarji

  1. Služba je delo, doma je lenarjenje brez dela. Tako je napisan ta "članek." Če oseba dela pravo delo od doma, se tudi pojavi stres, oddajni roki, nadležne stranke in nekompatibilne osebe, s katerimi je potrebno poslovati. Tudi oni, ki so "sam svoj šef" v obliki svojega podjetja ne prekipevajo od prostega časa. Jaz menim obratno, da je življenje doma prazno, dolgočasno in zapravljeno življenje za nepomembne stvari. Ne bodi užaljena, če ti nekdo obrazloži realno stanje - morda boš uvidela, da brez dela ni jela.

    OdgovoriIzbriši
  2. ko boš starejša in brez očeta pol boš videla kako boš s 400e lepo živela doma brez službe,in pokojnine.ati bo vsak dan starejši potreben tuje fizične pomoči pa ga se v dom neboš mogla dati ker boš imela premalo denarja a bos zmogla skrbet za njega ko bo ostarel in potreben tuje fizične pomoči.stiristo evrov boš imela sam za položnice za obleke,kurjavo in hrano nebo pol boš študirala kak si v mladosti bila neumnega mišljenja o pravem delu s katerim si služiš denar in delovno dobo sam zate bo takrat že prepozno zamudila boš vse.mal premisli in pojdi delat poišči si službo dokler je se čas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No ja, tudi na račun dela v prihodnosti ni rečeno, da bomo živeli bolje. Pokojninska blagajna je že danes na psu, dodatno pokojninsko zavarovanje si z golim minimalnem težko plačaš, prihranke pa pridno žre inflacija. Nenazadnje je to cilj elite, da ljudem pobere vsakršno možnost življenja od lastnega dela, torej bo večina živela od neke oblike državne pomoči, ki bo omogočila le golo preživetje, ne pa tudi stopnice za dosego kakšnih ambicij,pa še tu bo poraba sredstev strogo določena. Za leto 2030 je itak napovedan moto: You will own nothing and be happy, a to je že druga zgodba. Mogoče ideja za eno ali več objav na blogu?

      Eden glavnih argumentov za ostati doma je več časa zase in manj stresa. A dokazano je, da je pozitivni stres lahko dober motovator, več časa zase pa ne pomeni nujno več koristi, večina ljudi ravno zato postane apatična in začne delati traparije. Še vedno menim, da so mnogi družbeni, spolni in še kakšni odkloni povezani s tem, da imajo ljudje nič ciljev, preveč časa in so obenem presiti vsega. Dosti "socialcev" (ne vsi, da ne bo pomote) svoj prosti čas preživlja z visenjem po lokalih, sprehajanjem po trgovinah, in deljenjem svojih "življenjskih modrosti" vsevprek, sploh po raznih socialnih medijih. Karin, upam, da ti ne zapadeš v tovrstno stanje, temveč prosti čas dejansko izkoristiš za razvoj vsega, kar že počneš ali šele načrtuješ.

      Izbriši

Objavite komentar