Krivica

 Danes bom povedala nekaj o sebi. Sama res sovražim krivice. Ne maram, da se me po krivem obtoži. 

Kaj to pomeni? 

Če nekdo reče nekaj o neki tretji osebi to raje sama preverim, kot se zanašam na to 2 osebo. 

Dam primer, ki se mi je zgodil pred kakim mesecem rešil pa se je pred slabim tednom torej v torek 1.11.2022. Naj ti razložim oseba 1, ki jo poznam od prej in dela z mojim stricem in je slišala, ko mi je oseba 2 povedala za prosto delovno mesto v njeni firmi. Torej ta, ki je povedala je oseba 2 tista, ki pa je slišala pa oseba 1. 

Zgodba se je začela, ko mi je oseba 2 povedala za prosto delovno mesto, v njeni firmi to je slišala tudi oseba 1. 

Teden kasneje sem šla na probo, gre za službo za katero sem bila 100%, da jo bom dobila. V glavnem šla sem na probo in bilo mi je všeč. Ko pa mi je šefica omenila, da bi morala delati naslednji dan na gužvi sem se logično prestrašila in to sem ji tudi povedala. Oseba 2 ja bila takrat prisotna in, ko sem opravila z šefico sem seveda iskala nekaj pozitivnega, ker mi ni bilo vseeno kaj sem rekla in res ne mislim it čez svoje zmožnosti. V službi so delovali kot, da razumejo in so potrpežljivi. Očitno temu ni bilo tako. 

Po pogovoru s šefico sem šla do osebe 2 in rekla no bom vsaj lahko jutri videla osebo 1(v nedeljo, edini dan, ko jo lahko vidim). Mislila, da sem rekla, da me je strah zaradi osebe 1. 

Naslednji dan je oseba 2 to laž, da sem rekla, da se bojim gužve povedala osebi 1 in seveda je bila baje jezna name (sej v bistvu ne vem če je bila, ker me res ni bilo tam). To mi je samo rekla oseba 2. Ko pa je to kar je naredila povedala še meni sem znorela. Saj je govorila laži!!!! In najhuje je, da naj bi oseba 1 rekla na izjavo: to je naredila zaradi tebe, da ne rabim več priti na obisk na edini dan, ko jo lahko vidim!!!! 

Rekal sem osebi 2 zakaj me nisi prej vprašala preden si naredila štalo?? 

Odgovor je bil kdo dela štalo a jaz?? 

Moj pa v glavi: Ja ne jaz k me sploh ni zraven!!! 

Skratka sumim, da ji je potem le povedala resnico in sta se na koncu oni dve skregali. 

Zakaj imam tak sum?? 

Ker sem v torek videla, da oseba 1 dela in sem šla k njej, da preverim kaj se je zgodilo. In če je men nama vse v redu. Ko sem bila tam se je do mene obnašala normalno še vprašala me je po počutju. Na koncu pa je objela, kar naredi samo, ko je vse okej. 

Skratka priznam, ko mi je oseba 2 rekla, kaj je ona rekla sem bila prepričana, da je to mogoče. Mela sem v glavi dost dokazov, da bi to lahko bilo mogoče ampak vseeeno sem se ustavila in razmislila in, ko sem dobila šanso sem jo izkoristila. Nisem imela prav in to priznam!! 

Zato ne delat krivic in ja vem ni okej se it degtektiva, ampak v taki situaciji prav pride. Ali se igraš dektektiva ali pa pač narediš krivico odloči se sam/a. 

Nasvet: Tudi v kriminalkah vedno preverijo alibi in, če nekdo govori resnico. Nočejo, da bi dali v zaporo napačno osebo. Tudi ti tega ne naredi napačni osebi to lahko ubije ali njo/njega ali tebe!! Vedno moreš poslušati obe zgodbi in vprašati še kako pričo, ki mogoče lahko potrdi dogodke. Verjemi lahko je zabavno. 

To je vse za danes vem, da si se nekaj naučil/a. Tudi sama  sem se!!! Se beremo spet čez 4 dni!

Če te kar koli zanima, mi piši v komentar in ti odgovorim. Se beremo spet naslednjič, do takrat pa bodi super in se ne pozabi naročiti na novice. Če si na telefonu ali tablici, je ta možnost spodaj pod objavo. Če si na računalniku, vidiš to možnost na desni strani. Naročnina je for free - brezplačna!!! Tako kot Youtube!!

Tako, prišli smo do konca današnje objave. Upam, da vam je bila všeč in boste moj blog z veseljem brali še naprej. ;)

Komentarji

  1. Glede govoric obstaja trojni test, ki se ga pripisuje Sokratu. Več o tem si lahko prebereš na https://sensa.metropolitan.si/osebna-rast/trojni-test-ki-ga-opravite-preden-sirite-govorice-naprej/

    Bi bilo večkrat zelo dobrodošlo, če bi se ga ljudje držali, preden bleknejo karkoli...

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar