Dragi hejteri!

 Vem, da bi morala nova objava priti včeraj ampak, ker se približuje blogmas, sem se odločila, da bosta obe objavi tako za angleški, kot tudi slovenski blog prišli na isti dan torej danes. 

Danes bom govorila o tem kako se ti, če mi pišeš hejt komentarje ves čas utikaš vame!! 

Torej ta objava je namenjena hejterjem. Zakaj se je treba utikat vame?? A nimaš zadosti svojega dela??? Kaj te briga kaj bo z mano, ko moj oče umre!!! Kaj ma to veze s tabo??? Zakaj je bolj važno kaj jaz delam oziroma, česa jaz ne delam!! Ne pa to kaj bi po tvoje mogla početi?? No ne bom delala reči reči k me ne zanimajo in k mi ne grejo in me spravljajo v slabo voljo samo zato, da tebi ustrežem!!! Če si to mislil/a ti, ki si pisala ali pisal hejt komente si se uštel/a. 

Ne vem zakaj si mislil/a, da boš če boš povedal/a svoje mnenje kej spremenil/a. Ne boš!!! Ne tako ne drugače, ker jaz delam to kar men paše in ne to kar od mene zahteva moja družina ali okolica. Ja res je veliko ljudi mi pravi naj se spokam v službo. Ampak zakaj bi delala neki kar mi ne gre in kar me spravlja v slabo voljo??? Zakaj ne bi delala neki kar me veseli?? Kar mi daje novo moč in zagon, da se trudim naprej?? Zakaj?? Zakaj?? Zakaj??? 

To, da sem jaz na socialni ne pomeni, da nič ne delam!!! 

Sploh ni res, da nič ne delam in, če te ali pa te ne zanima, kljub temu, da sem na socialni nimam niti enega dolga v kakrsnji vsoti niti enega centa nisem nikomur dolžna!!! Ja ne moreš verjet!! 

Jaz pa lahko, ker očitno ne rabim veliko, da bi lahko živela normalo in tako kot si želim!! 

Če pa tebe draga/i bralec moti potem pa imaš tam x desno zgoraj klikni ni upam, da te nikoli več ne bo nazaj!!! Ker te res ne rabim. ja prav si prebral/a ne rabim te!!! Nočem negative na blogu!!! Jaz sem pozitivna oseba in, če te zanima ali preberem tvoj hejt koment ti povem, da ga ne, no ga 1 in zadnji stavek oz 1 in zadnjo vrstico to pa je tudi vse!! 

Če pa misliš, da bo moj blog zaradi tebe, ker pišeš hejt komente manj obiskan se pa motiš!! Spet se motiš. Ne vem če si slišal/a za pregovor ali rek, ki gre tako: Dober glas se sliši v 9 vas, slab pa v 9 deželo

Razmisli o tem reku ali pregovoru!!! Pa ti bo takoj vse jasno!! 

To je za danes vse, se beremo spet čez 4 dni, ko se bomo brali skoraj ves mesec. Če te kar koli zanima, mi piši v komentar in ti odgovorim. Se beremo spet naslednjič, do takrat pa bodi super in se ne pozabi naročiti na novice. Če si na telefonu ali tablici, je ta možnost spodaj pod objavo. Če si na računalniku, vidiš to možnost na desni strani. Naročnina je for free - brezplačna!!! Tako kot Youtube!!

Tako, prišli smo do konca današnje objave. Upam, da vam je bila všeč in boste moj blog z veseljem brali še naprej. ;)

Komentarji

  1. Ej, če prav razumem, potem ti mnenjski komentarji aploh niso ok??? Ker mnenje je lahko enako tvojemu mnenju, lahko je pa različno, kar ne pomeni, da je človek tvoj sovražnik ali hejter kot pišeš.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja s tem se pa strinjam. Sej v objavi nič ne kaže na to, da je to slabo in da so hejterji moji sovražniki, ker sem se jim zahvalila za ves hejt, ki so mi ga namenili !!! Torej nanje ne gledam, kot na sovražnike, ampak kot na ljudi, ki niso na mojem nivoju. Če bi mi oni tak zlo motili njihovih komentarjev na blogu ne bi bilo!!! V objavi pa tudi jasno piše, da me ne zanima kaj si oni mislijo, ker njihovih komentov ne preberem v celoti!! Torej kej točno sem povedala, da je hejter moj sovražnik??? To mi raje povej!!! In ne skrivaj se za anonimnostjo, ker jo bom izključila!!

      Izbriši
  2. Socialna je ene vrste kredit od države katerega bo treba tud8 vrniti državi ves socialna ni kar tako.ce ne drgač ti vzamejo nepremičnine tudi hisoo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dokler si živ, ti ne vzamejo ničesar, se pa morajo s tem ubadati morebitni dediči tvojega premoženja. Samo do takrat sam bog ve, kako in kaj bo. Glede na to, da gre cel svet v maloro, zna ta socialni kredit požreti hiperinflacija, morda pa niti ne bo več koga, ki bo to sploh terjal.
      Morda bo taisti kaos požrl tudi naše pokojnine in vse, kar ustvarjamo na račun dela, pa bomo v bistvu na istem. Spomnimo se krize v ZDA leta 2008 in 2009, ko so crknili pokojninski skladi in so morali 70+ let stari ljudje spet v službo, ker so šli njihovi prihranki v nič.

      Sicer pa Karin ni rekla, da ne bi nič delala, samo klasična oblika dela pri delodajalcu ji pač očitno ne ustreza. Morda si kdaj premisli, morda bo nekoč res s.p., a to je nnjena stvar, ne naša :)

      Izbriši
    2. V preteklosti je precej prahu dvigoval 128. člen Zakona o dedovanju (ZD), na podlagi katerega so morali dediči vračati socialno pomoč, ki jo je za časa življenja prejel zapustnik.

      Novi Zakon o socialno varstvenih prejemkih (ZSVarPre) je to vračanje precej omilil in tako ta obveza ne velja več za vsakega dediča.

      Tako dedičem ni več potrebno vračati selotne socialne pomoči, ki jo je prejel zapustnik. V primeru, da je socialno pomoč prejemal manj kot eno leto, pa so vračila oproščeni v celoti.

      V naslednjem članku bomo pogledali, kdaj je potrebno vrniti socialno pomoč, kdaj je ni potrebno in v katerih primerih in v kakšnem deležu morajo prejeto socialno pomoč vrniti dediči.
      Vračilo neupravičeno prejete socialne pomoči
      Vračilo neupravičeno prejete socialne pomoči ureja Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS).

      O načinu in o času vračila neupravičeno prejete socialne pomočo odloči pristojni Center za socialno delo, prejemnik pa jo je dolžan vrniti v 60 dneh od izvršljivosti odločbe.

      Ne glede na ta rok lahko CSD in prejemnik skleneta dogovor o načinu in času vračila, pri čemer se upoštevata prihodek, ter socialni in gmotni položaj prejemnika.

      Dogovorita se lahko tudi za odlog ali obročno plačilo, največ za tri leta.

      Socialno pomoč je potrebno vračati, če je ugotovljeno, da denimo prejemnik zamolčal podatek, navedel lažen podatek, bodisi ni sporočil sprememb, v osmih dneh od dne, ko je sprememba nastala ali je zanjo izvedel.

      Omeniti je potrebno tudi, da CSD tudi sam spremlja, ali so nastale spremebe, ki bi vplivale na upravičenost do socialne pomoči.

      Poleg tega lahko še v treh letih po prenehanju pravice, po uradni dolžnosti začne postopek ugotavljanja upravičenosti kadar ugotovi, da so nastopile okoliščine, zaradi katerih bi bilo treba izdati drugačno odločbo, ker oseba do pravice iz javnih sredstev ni bila upravičena ali je bila upravičena v nižjem znesku ali za krajše obdobje, ker je podatke prikazovala lažno, jih je zamolčala, jih ni sporočila pravočasno, ali je sporočila neresnične podatke.

      Pri trajni socialni pomoči pa lahko ta postopek CSD prične kadarkoli po izdani odločbi.

      Če CSD ugotovi neupravičeno prejemanje socialne pomoči, hkrati po uradni dolžnosti preveri tudi upravičenost do vseh drugih prejemkov iz javnih sredstev.

      Prav tako prejemnik ne more uveljavljati pravice do socialne pomoči še tri mesece od dokončnosti odločbe CSD-ja, s katero mu je bila odpravljena odločba o priznanju pravice.

      Izbriši
  3. In na koncu ti po izračunu ostane nič to je brez del9 na račun države

    OdgovoriIzbriši
  4. Da brez dela ni jela in da socialna je enevrste kredit katerega moraš enkrat vrniti in da drgač ostaneš ob vse

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori

    1. Novela sodišču nalaga obveznost, da v primeru, ko sta predmet izvršbe dolžnikovo stanovanje ali stanovanjska hiša, v katerih dolžnik živi, in je dolg očitno nesorazmeren z ugotovljeno vrednostjo nepremičnine, o postopku obvesti center za socialno delo. Ta mora po prejetem obvestilu začeti z izvajanjem socialne pomoči.

      Predlog novele predvideva tudi dodatno varovalko, s katero omogoča, da lahko dolžnik tudi po poteku roka osmih dni od vročitve sklepa o izvršbi, vendar najpozneje do izdaje odredbe o javni dražbi, predlaga, naj sodišče dovoli drugo sredstvo izvršbe ali naj se opravi izvršba na drugo nepremičnini. Drugo sredstvo izvršbe ali drugo nepremičnino lahko po uradni dolžnosti določi tudi samo sodišče, če bo med postopkom iz evidenc, do katerih ima dostop, ali predloženih listin ugotovilo, da ima dolžnik drugo premoženje, ki zadošča za poplačilo terjatve.

      V primerih, ko dolžnik ali sodišče ne bosta mogla predlagati oziroma določiti drugega sredstva izvršbe, pa je mogoče ob pomoči sorodnikov, sosedov in humanitarnih organizacij relativno nizek dolg poplačati, predlog novele daje dodatno možnost, in sicer, da se izvršba odloži za pol leta (vendar le enkrat). Preloži se lahko na podlagi obrazloženega mnenja centra za socialno delo, iz katerega izhaja, da bi takojšnja izvršba ogrozila eksistenco dolžnika ali njegovih družinskih članov. Odlog lahko sodišče v takih primerih določi tudi brez obrazloženega mnenja centra za socialno delo, vendar le za tri mesece in le enkrat.

      Izbriši
    2. Na nobeni odločbi CSD ni razvidno (ni pravnega poduka), da bi v primeru pomoči šlo za kredit ali da bi bilo potrebno sredstva bilo kako vračati. Saj je to vendar pomoč! Zdaj tisti, ki si je ne zaslužijo in jo zlorabljajo to je že druga tema - te se naj poišče in kaznuje, to je možno hitro in povsem preprosto.


      Izbriši
  5. pa je ene vrste kredit od drzave saj morajo svojci vracat

    OdgovoriIzbriši
  6. Ok, eno je da bralci ne sprejemajo tvojega mnenja, drugo je pa ko delavce predstavljaš v negativni luči, medtem ko sebe opisuješ kot razgledano in superiorno, ker živiš na socialni.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar