Dan spomina na mrtve

 Danes je praznik!! Vem, da to veš zato bom šla kar na objavo. Vemo, da je danes dan spomina na mrtve. Me pa zanima kaj se zgodi, ko nekdo noče misliti na mrtve. 

Ja seveda govorim o sebi in o mojem dediju. Resnično nočem, da pride še kdaj nazaj k meni in mi greni življenje. Preveč debilnosti in groze mi je povzročil, ko je bil še živ. 

Prav si prebral/a, ne maram svojega dedija, ki je k sreči umrl davnega leta 2021. Skratka lahko ti povem zakaj ga tako sovražim, poleg razloga, da me je za 1 leto odtrgal od mame, saj je zaradi njega in moje babi nisem smela vedet. 

Baje je sovražil svoji 2 sestri. Njima pa je zamočal, da niso v družini smo 3je ampak so bili celo 4 namreč, njegova mama je med tem ko je bila z njegovim očetom prevala svojega moža in tako ponovno zanosila. Dobila je fantka, ki pa naj bi kmalu po tem umrl. Useeno dejstvo je, da je imel dedi še pol brata in tudi njegovi 2 sestri. Ko je dedi sam ustvaril svojo družino, torej se poročil z mojo babi in dobil mojo mami. Je svojo družino (sestri odgnal od sebe in svoje družine). Mami pravi, da je za svojo družino bil hudič in vejamem ji!!! 

Jaz pa mislim, da je za mamino bolezen kriv on. Razlog pa se skriva v njegovi želiji po nadvladi. Tako je moj dedi je hotel imeti vse pod kontrolo, če je šlo kaj narobe je bil to obup. Resnično je vedno vztrajal pri svojem tudi, če se je zelo motil. Moja mami seveda ni zdržala tega pritiska in posledično mu je podlegla, saj se ga je zelo bala. Babi mu je tudi podlegla enostavno je imel preveliko moč. No Vsaj dokler jaz mala punčka nisem odrasla in spoznala krivca za vse to!!! 

Ko sem dojela, kaj v resnici dela moj dedi se je nadvlada mojega dedija končala. Končno po vseh teh letih se je pokazal nekdo, ki mu je v obraz reku nimaš prav in od tega ne odstopim!! Takrat se je za dedija začelo goje (slabe stvari so se mu dogajale in izgubljal je moč). Ko je je vse več izgubljal in videl, da meni nebo prišlo do živega (iskreno mi je samo pred njim tega nikoli nisem pokazala (za njega sem bila nezlomljiva!) 

Skratka izgubljal je moč in med tem se me je začel vse bolj in bolj bati. Ko sem prihajala za vikende na obisk je vedno silil v prepir z mano dokler nekega dne (1.1.2020) ni počilo (glej objavo najhujši dan tega leta). 

Od tistega dne mami nisem vidla malo več kot leto dni. Videla sem jo Aprila 2021 2 meseca pred dedijevo smrtjo od takrat pa jo lahko obiskujem na nekaj mesecev za 3 tedne. 

Še več o mojem dediju pa naslednjič mogoče celo čez 1 leto. Če bi rad bral/a še kaj takega pa mi to napiši v komentar. Saj veš ne grizem!!! 

Če te kar koli zanima, mi piši v komentar in ti odgovorim. Se beremo spet naslednjič, do takrat pa bodi super in se ne pozabi naročiti na novice. Če si na telefonu ali tablici, je ta možnost spodaj pod objavo. Če si na računalniku, vidiš to možnost na desni strani. Naročnina je for free - brezplačna!!! Tako kot Youtube!!

Tako, prišli smo do konca današnje objave. Upam, da vam je bila všeč in boste moj blog z veseljem brali še naprej. ;)

Komentarji