Čudežna radirka

 Danes ti bom pripovedovala zgodbo, ki sem jo napisala sama. Vem, da ti bo všeč zato jo le preberi!! V komentar pa mi sporoči, kaka se ti je zdela. 

Pa začnimo!! 

Čudežna radirka

Nekoč, ko še ni bilo interneta je živela deklica po imenu Iza. Nadvse si je želela izbrisati določene ljudi iz življenja, a ni vedela kako. Imela pa je še dva prijatelja, ki sta ji stala ob strani. Ime jima je bilo Matija in Vid. Iza je bila zelo revna, zato je doma imela le svinčnik in radirko. A ni vedela kaj naj počne s tem, čez nekaj časa pa se ji utrne misel: "Mogoče pa lahko izbrišem del človeka, ki mi ni všeč in narišem tisto, kar mi je všeč"
Tako je tudi storila. Seveda je to najprej poskusila pri svoji največji sovražnici Korneliji, ki ji je grenila življenje na vsakem koraku, bili sta namreč sosedi. In to je naredila naslednji dan v šoli. Pristopila je do nje in ji zradirala le čustva do nje in na novo narisala in sicer tako, da ji je spremenila mišljenje o njej tako je bila bolj prijazna do nje. Zradirala je vso zlobno v njej izpostavila je dobro stran. Zato sta na koncu postali najboljši prijateljici. Kornelija pa je doma imela psička po imenu Dino, ki je veliko lajal in je moral oditi. Iza pa je bila zelo žalostna, ker ga je imela rada in se je zelo nasmejala pri stavku: " žalujem za psom, ki ni mrtev", kar se ji je zdelo grozno. A se je vseeno temu vsak smejal celo profesorji.
A sem pozabila povedati, da je Iza imela profesorja, ki je sploh ni maral in je izbrisala le njegova strašno grozna čustva do nje in narisala lepa čustva. A kaj ko je bil stranski učinek, da je vsem dajal petke v redovalnico, kar tako. Kar je Izo kmalu začelo motiti in mu je, zato zradirala prijaznost v njem in mu vrnila njegovo zlobo.
Vsaj tako je mislila, a učinek ni čisto popustil kajti profesor se je do nje za čuda obnašal normalno. Bil je namreč profesor športne vzgoje. Nekega dne ja za šalo rekel razredu "Vabim vas na gibalne urice" to je bilo tako smešno, da se je temu smejala cela šola. Zato je Iza vzela radirko in šolo zradirala ter narisala hotel katerega je vodila sama. Hotelu so rekli celo mehki hotel saj so bile postelje tako mehke, da so jih klicali "zoprno mehke postelje", kar je pomenilo, da so res mehke in zato so jih vsi oboževali. Razen starejših, seveda je Iza to uredila z radirko in svinčnikom, saj jih je spremenila v najstnike.
Hotel je imel tudi svoj salon za umivanje zob, ki je vsak večer vabil: "Vabim vas na brušenje zobkov" vsi so si šli takoj umiti zobe nihče ni bil izjema. Iza pa je imela oboževalca, ki je ni pustil na miru. Imel ne lep obraz zato, da ga nebi užalila mu je rekla, da ima " Rahel razkorak z lepoto" kar je pomenilo, da je grd. A na notri je bil popolen, bil je prijazen, nežen in vse, kar je Iza pričakovala od svojega fanta/moža. Tako se je odločila da vzame v roke radirko in mu zradirala glavo ter ga na novo nariše takega, ki je bil všeč. Kasneje se je z njim tudi poročila. Iza pa je imela po službi tudi prosti čas, ki je bil za njo zelo dolg in ga je klicala: " debeli dve uri" kar je pomenilo celo popoldne od 14h do 20h, se pravi večinoma do večernega filma ter spanja. 
Ta zgodba je nastala, med delavnico, ker smo pisali zgodbe. Imenovala se je pripovedovalska delavnica. Moja naloga je bila, da sem iz smešnih stavkov sestavila zgodbo in nastalo je to kar si ravno prebral/a. Povej kaka se tebi zdi zgodba ti je všeč?? Ali ti mogoče ni?? Bi rad/a prebral/a še 2 del zgodbe?? Bi rad/a, da zgodbo nadaljujem?? Vse to mi povej v komentar hvala!! Aja pa ne grizem, če mogoče še ne veš.
Tako pa se je ta objava tudi končala. 

Če te kar koli zanima, mi piši v komentar in ti odgovorim. Se beremo spet naslednjič, do takrat pa bodi super in se ne pozabi naročiti na novice. Če si na telefonu ali tablici, je ta možnost spodaj pod objavo. Če si na računalniku, vidiš to možnost na desni strani. Naročnina je for free - brezplačna!!! Tako kot Youtube!!

Tako, prišli smo do konca današnje objave. Upam, da vam je bila všeč in boste moj blog z veseljem brali še naprej. ;)

Komentarji