Soočanje s težavami

Ta stavek (Hvaležni moramo biti za vse težave, ki jih nimamo) me je spomnil na nek dogodek, ki se je odvil nekaj časa nazaj. Nek očijev prijatelj mi je rekel, da sama nimam težav. Ne vem zakaj je to rekel, ampak vsekakor nima prav. 

Zgodba se začne, ko je on prišel do mene in mene in očija prosil, da nekaj vzameva iz njegove hiše. Ker jo je sam prodal in jo more izpraznit. 

Zakaj misli, da nimam težav?? Ker je sam prodal hišo preden jo je spraznil. Ja sam sebi reče, da je pameten. Meni se pa zdi neumen, ker če bi res bil pameten potem bi prvo počasi izpraznil hišo in jo nato prazno prodal. Imel bi manj težav, manj stresa, manj skrbi in manj pritiska. Ne namesto tega raje reče, da jaz nimam težav. 

Sej ne, da se vsak dan sekiram zaradi malenkosti in imam veliko skrbi in težav že sama s sabo, kje je potem še oči in mami in babi???

Skratka vesela sem za vse težave, ki jih nimam. 
Tudi ti bi mogel/a biti/bil vesel/a, da jih nimaš. Samo pomisli kaj bi potem imel/a od življenja. Ti jaz povem nič kaj dosti. Najbolje je, da se fokusiramo na svoje življenje in svoje težave. Te je najbolje reševati, ker so naše in jih poznamo oz. jih moramo rešiti. Težave drugih pa je najbolje pustit na miru in mogoče dati kak nasvet osebi, če si se že kdaj soočil/a s to ali kako podobno težavo. V nasprotnem primeru raje daj osebi oporo in ji daj kako idejo, kako stvar rešiti ne pa je reševati namesto njih. 
Verjemi oni dobro poznajo situacijo ti pa si samo opazovalec in zato je ne poznaš tako dobro. 

Polagam ti ne srce, vedno se osredotoči na svoje težave. Tuje pa pusti pri miru osebi si lahko tudi z oporo in pogovorom zelo v pomoč. 

Če te kar koli zanima, mi piši v komentar in ti odgovorim. Se beremo spet naslednjič, do takrat pa bodi super in se ne pozabi naročiti na novice.

Tako, prišli smo do konca današnje objave. Upam, da vam je bila všeč in boste moj blog z veseljem brali še naprej. ;)

Komentarji