Ravi pripoveduje 1. Del Prihod

 Danes ne bom govorila jaz ampak moj maček Ravi. Decembra bo minilo 1 leto od kar je prišel k meni. Vem objava bi lahko prišla decembra, a ker se je Ravi že navadil name sem se jo odločila objaviti že kar sedaj. Takrat pa bom dala, kako novo pripoved, ki mi jo bo povedal. 

Izvoli besedo Ravi!

Živijo naj se najprej predstavim ime mi je Ravi. Moja lastnica se je sicer odločala ali mi bo ime Ravi ali pa Rjavček, ker je Rjavček njej malo bedno ime (meni se zdi super!), se je na koncu odločila, da bom kar Ravi. Saj ime mi res pristoji mijav. Skoraj bi pozabil povedati sem res poseben muc saj sem siamski maček. Eva je na začetku mislila, da sem punčka in njena potrpežljivost jo je minila, ko je to ugotovila, ampak še vedno je imela veliko mero potrpežljivosti z mano. 

Slika je simbolična!

Začnimo pri dnevu, ko sem prvič prišel k Evi pred vrata. Moram priznati, da je sam brez njenega zvestega mačjega prijatelja Bučkota ne bi nikoli našel. Njen maček Bučko  me je namreč našel nekje zunaj in mi povedal, da obstaja hiša, ki ima res ogromen vrt in lastniki pustijo, da si zunaj in se igraš. Lahko seveda tudi malo nagajaš sej to je mačje delo ane?? Taki smo no sej potem so na nas jezni a nas vsaj ne vržejo vn, ker preveč mijavkamo in smo zato posledično nadležni. 

Skratka povedal mi je za to super hišo z velikim vrtom in seveda, sem ga takoj prosil naj me pelje, da vidim to čudo. Ko sva prispela mi je lastnik (Evin oče), takoj ponudil hrano. Tudi ona mi jo je kdaj prinesla in bila sta zelo potrpežljiva z mano. Saj je trajalo, kar 3 tedne, da sem zbral dovolj poguma, da pridem noter. Tisti dan pa je lastnica Eva rekla dosti je. Bil si z očijem 30 min v kuhiniji, spomnim se, da je bil torek. Takrat je zaprla vrata in za nekaj časa sem imel hišni pripor. 

Eva je imela prav in noter je zaprla tudi Bučkota, s katerim sva postala najboljša prijatelja. Imela je prav, ker sem prišel čisto bogi. Imel sem vneta ušesa, bil sem prehlajen, teklo mi je iz oči. Po nesreči pa sem z prehladom okužil tudi Bučkota, zato je imel hišni pripor tudi on. Da ne bo pomote Eva me je oskrbela in negovala čisto vsak dan, res sem to potreboval. Rabila je kar nekaj čas, da mi je počistila ves gnoj iz ušes, zelo sem ji hvaležen. 

Ko pa je minil en teden sem ostal sam z Evinim očetom, resnično sem mislil, da se Eva nikoli več ne bo vrnila. A po enem mesecu je prišla nazaj. Ja nisem je bil ravno vesel, saj sem jo poznal komaj 1 teden. Ubistvu sem bil nanjo, kar malo jezen, ker je tisti teden, ko je bila z mano tako dobro skrbela zame. Potem pa je na lepem izginila. Rabil sem čas, da ji to odpustim, je pa res, da se je še nisem navadil. Useeno sem bil nanjo jezen in užaljen. Med tistem tednom sem se je celo malo navadil ravno, ko bi se je pa je Eva izginila. Pravico sem imel biti jezen in užaljen in se trmati še en teden po njenem prihodu nazaj. Takrat je bila spet potrpežljiva z mano in seveda je morala začeti znova. Tokrat je ostala doma cel mesec, a je potem spet odšla za cel mesec. Ko se je potem spet vrnila, sem je bil resnično zelo vesel. Sama se je sicer malo bala, da sem jo v tem času ponovno pozabil, ne bi je mogel, ker sem je že navadil in mi je bila resnično pri srcu. 

Saj bi ti še kaj povedal o tem, kako sva se z Evo spoznavala ampak, je čas za moj počitek in to govorenje me je res utrudilo. Naslednjič ti povem: Zakaj toliko mijavkam in grem Evi in njenemu očetu na živce, Kako vez imava z Evo, Kako se obnašam do Bučkota, Kako super anegdoto. Se vidimo naslednjič, jaz že komaj čakam!!! Pa lahko noč! Vračam ti besedo Eva.

Če te kar koli zanima, mi piši v komentar in ti odgovorim. Se beremo spet naslednjič, do takrat pa bodi super in se ne pozabi naročiti na novice. Če si na telefonu ali tablici, je ta možnost spodaj pod objavo. Če si na računalniku, vidiš to možnost na desni strani. Naročnina je for free - brezplačna!!! Tako kot Youtube!!

Tako, prišli smo do konca današnje objave. Upam, da vam je bila všeč in boste moj blog z veseljem brali še naprej. ;)

Komentarji