Kaj je uspeh?

 Včeraj sem imela manjši obisk. Prišel je moj znanec, ki se je seveda prej tudi napovedal. Saj veš, da imam doma kokoši in posledično jajca? Prišel je po nekaj jajc, vzel pa je tudi domačo slivovo marmelado, ocvirke, jabolka in slive. Rekel je, da ga zanima, če je pri meni res vse tako dobro, kot pravim. Res upam, da mu bo všeč. Zdaj ti želim povedati še o enem dogodku, ki se je zgodil malo pred tem. 

Ta človek mi je pred časom v lokalu med pogovorom rekel, da bom nekoč uspešna ženska. Morem priznati, da ima delno prav. Menim, da uspešna ženska že sem. Ker pa ne zaslužim dovolj denarja za preživetje, posledično nisem, a vsekakor nekoč bom! Odločila sem se, da bom to tudi storila, vendar zaradi sebe in ne zaradi koga drugega!!! Že nekaj časa imam ta plan, vidiš ga lahko v objavi Nazaj na delo. Tam sem namreč opisala, kaj vse bom naredila do konca tega šolskega leta. Skratka, kdo je po vaše uspešen??? 

Uspešen je človek, ki verjame, da mu bo nekaj uspelo (tudi, če to verjame samo on.) Mi ne verjameš?? Ne vem, če veš, ampak pisateljica Harrya Potterja je bila 12x zavrnjena, preden je izdala prvo knjigo. Zame biti uspešna ženska pomeni, da uresničim vse, kar imam v planu. Planov imam resnično 4 ali 5. Vse to pa so tudi moje ideje in želje, da uspem in vmes nikoli ne obupam. Uspeh ni poraz!!! Če obupaš, postane poraz. Zato imam rada pregovor "Raje 3x premisli, kot enkrat naredi." To pomeni, da če ti prvič ne uspe, ni nujno, da ti ne bo v 2 ali 3. Poskusi najti nov način in novo pot do istega cilja. 

Ja, vem. Več poti vodi do popolnoma enakega cilja. Ti moraš le najti najbolj primerno zate. Uspeh res ni težak. Težko postane, ko iščemo poti, kako priti do njega. Moramo pa se seveda tudi zavedati, da uspeh ne nastane čez noč in da je zanj potreben čas ter vztrajnost. Npr. sama pišem blog že več kot 3 leta. Vedno sem verjela, da bo nekoč služil. 3 leta sem se mučila in ga pisala. Priznam, kakšen dan je res bilo mučno. Ampak nisem obupala in poglej danes (objavo pred to), uspelo mi je in imam 2 bloga. Oba služita in nimam besed, kako bi lahko opisala to zmago. 

Se ti zavedaš, koliko ljudi mi je reklo "Eva, dej no resno???" S tem boš zaslužila? Ni šans, dobiš lahko samo 3 evre na mesec. Ja, okej. Raje imam 3 evre na mesec iz obeh blogov (to že 6 eur) in je to to za blog. Bolje kot nič, a ne?? Imam še nekaj drugih planov, ki bodo potem skupaj nabrali dovolj za preživetje. V bistvu ne za preživetje, za lagodno življenje!!! Če bom nekoč res uspešna, bo to potem tako. Moram to uresničiti in bom!! Nekoč mi bo uspelo!!! In ti dragi bralec ali bralka boš seveda del tega, ampak samo, če boš še naprej bral/a ta blog (naroči se). 

Če te kar koli zanima, mi piši v komentar in ti odgovorim. Se beremo spet naslednjič, do takrat pa bodi super in se ne pozabi naročiti na novice. Če si na telefonu ali tablici, je ta možnost spodaj pod objavo. Če si na računalniku, vidiš to možnost na desni strani. Naročnina je for free - brezplačna!!! Tako kot Youtube!! Tako, prišli smo do konca današnje objave. Upam, da vam je bila všeč in boste moj blog z veseljem brali še naprej. ;)

Komentarji