Učenje programiranja Brezplačno!!!

 Danes ti bom povedala, kaj uporabljam za učenje programiranja in tudi kakšen app uporabljam. Vse aplikacije, ki jih naštevam v tej objavi, so brezplačne. 

Sama verjamem, da se ne da naučiti programirati kar čez noč, zato uporabljam posebno metodo. Ta metoda pa deluje zelo dobro in učinkovito vsaj zame. Za učenje uporabljam več kot eno stran. Hkrati pa uporabljam več virov za isto stvar. 

Uporabljam: 

1. freecodecamp


- Na tej strani se delajo projekti, s pomočjo katerih se učim code. Začela sem pri osnovah, na začetku!!! 

2. w3schools - 


To uporabljam zgolj za teorijo (to je za css ali html in ostalo). 

3. The odin project 


- Uporabljam za praktični in teoretični del. 

4. Solo learn


- Odlično za na pot. Zlasti, če imaš čas med malico ali kosilom. Lahko pa se kode učiš tudi na poti na faks ali v šolo (vožnja z avtobusom ali vlakom). Sama to najpogosteje uporabljam. 

5. Youtube - Gotovo ni prvič, da ga vidiš. Vem, vsem je dobro poznan in tam imam nekaj dobrih programerk in programerjev, od katerih se veliko naučim. Je pa tudi koristno, če se mi kje zatakne. 

Tako se sama učim kode počasi, a dosledno. Na nekem videu na Youtube sem celo slišala, da je bolje, če se kode učimo 4h na dan. Ne pa kot je faks po 8h na dan ali več, to preveč obremeni možgane. To pa postane zelo težko, ker ima koda veliko stvari, ki se jih je treba naučiti. Sama sem samouk in se učim, ko mi čas to dopušča. 

Zgoraj sem rekla, da ti povem še, kje lahko kodo napišeš oz. kaj jaz uporabljam. 

1. Visual Studio Code na kratko VSC 


- Vsi programerji in programerke ga uporabljajo. Je njihova obvezna oprema. Kar je pri njem zakon? Ne rabi nekega zmogljivega računalnika z ne vem kakšnim procesorjem!!! Odlično pa je tudi to, da je nameščanje programa brezplačno!!

2. Codepen


 - Odličen za ljudi, ki se tako kot jaz bojijo, da bodo med učenjem naredili kakšno napako in potem uničili računalniški sistem. Sicer to isto stvar uporablja tudi freecodecamp za končne izdelke. Odličen je za vajo. Tudi ta je brezplačen!!!

3. Github


- Ne, to ni porno stran, fantje!!! Ta aplikacija nam omogoča deljenje naših kod in izdelkov s svetom. Deluje na način Discord, le, da deliš svojo kodo. Seveda tudi Github ne rabi dobrega procesorja!! Pa še brezplačen je !!!

Še obvestilo! Vse strani, ki sem jih naštela so v angleškem jeziku!! Sama jih z Google prevajalnikom prevedem v slovenski jezik, zato jih razumem. 

Na sliki je prikazano, kako deluje Google prevajalnik!!! Kot vidiš, kode ne spreminja v slovenski jezik, kot so nekateri mislili. 


Kot si opazil/a iz ene od prejšnjih objav, sem dala notri dokaz, da sama razmišljam kot programerka, saj se ne hvalim. To mi le da moč, da se je še naprej učim. Seveda pa to ni edini razlog, da se je učim. Zato ne zna vsak programirati. Nimamo vsi takih možganov. Skratka vsi nismo za vse, je pa res, da se da z vztrajnostjo vse naučiti. 

Če te kar koli zanima, mi piši v komentar in ti odgovorim. Se beremo spet naslednjič, do takrat pa bodi super in se ne pozabi naročiti na novice. Če si na telefonu ali tablici, je ta možnost spodaj pod objavo. Če si na računalniku, vidiš to možnost na desni strani. Naročnina je for free - brezplačna!!! Tako kot Youtube!! Tako, prišli smo do konca današnje objave. Upam, da vam je bila všeč in boste moj blog z veseljem brali še naprej. ;)




Komentarji

  1. Omenila si, da si angleške zadeve prevajaš v slovenščino. Do neke mere to sicer gre, a velika večina programerske literature je ravno v angleščini, zato je bolje, če bereš v originalu. S prevodom, sploh pa z Google prevajalnikom, se pač veliko izgubi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja tega nisem rekla kar tako, ker point je v tem, da je besedilo v slovenskem jeziku, kar pa se potem nanaša na kodo torej besede, ki se uporabljajo v kodi so v angleškem jeziku. Kar pomeni, da so navodila v slovanskem jeziku ampak besede, ki jih uporablja koda ostajajo v angleščini. Ja vem mogoče je težko razumet zato sem dodala še eno sliko, da bojo tudi ostali razumeli. Kot vidiš je res težko razložit.

      Izbriši

Objavite komentar