Ljubosumje

Danes bom govorila o velikem problemu žensk in moških. Povedala vam bom tudi najboljši način za soočenje z njim. Ta objava bo govorila o ljubosumju. 

To je stvar, ki nikakor ni prijetna. Jaz nočem imeti fanta, ki bi bil ljubosumne sorte. Zakaj?? Ker to pomeni, da ne bom smela imeti nobenega prijatelja in morda celo nobene prijateljice. Včasih je ljubosumje lahko tudi dobro, saj ti pove, če imaš nekoga resnično rad ali ne. Je pa seveda za to treba imeti ljubosumje v mejah normale in z njim ne pretiravati!

Povedala ti bom en primer, s katerim sama preverim reakcijo fantov, na podlagi katere vidim, če so zame ali ne. Sicer pa to ne vpliva na odnos, ki sledi ali pa tudi ne. 

Fantu rečem naj si predstavlja naju kot par. Nato ga vprašam, kaj bi naredil v primeru, če bi me videl poljubljati nekoga drugega? 

 Odgovori so:

Moškega bi na gobec in zveza bi bila končana, zvezo bi takoj končal. Vedno so bili odgovori takšni, ki mi niso všeč. Res ne maram nasilja in to gre čez vse meje. 

Ko izvem, kaj bi on naredil v tem primeru, mi res veliko pove. Zlasti, če ne upošteva ozadja (kako je do tega prišlo). Seveda bi mu tudi povedala vse, kar bi rabil vedeti o tem. Sama nikakor nisem oseba, ki bi nekoga varala. 

Lahko bi se zgodilo, da sem v poljub bila prisiljena zaradi delodajalca ali sodelavca in nisem mogla reči ne. Ali pa je oseba mislila, da mi je všeč in je pozabila, da sem zasedena. Ali pa mu je bilo vseeno. Kar ne pomeni, da to lahko naredi. Mogoče pa je, da ga nisem mogla pravi čas ustaviti. 

Torej, moj pravilni odgovor pri takem scenariju bi bil: Počakaj, da vidiš, kaj se je v resnici zgodilo in potem reagiraj. Naredi, kar se ti zdi prav. Mogoče pa boš videl, kako jaz njega mahnem in tebi to ni treba. Ne rabiš mi tega kasneje niti povedati, da si to videl. Lahko pa tudi.

Tako je treba narediti tudi pri ljubosumju. Vedno se je treba pozanimati, če videna stvar drži ali je le iluzija. Ne pravim pa, da se ti meša. Prav tako tudi ne, da nimaš prav ali da tvoje oči lažejo. Pravim samo to, da preveri in ko si v nekaj 1000 % prepričan šele udari. Aja, pridobi dokaze o svoji trditvi, da punca ali fant ne bo mogel/a zanikati. 

Tako, to je moje mnenje o ljubosumju in kaj bi naredila sama. Vem, zveni precej detektivsko. Tako nam vsaj dolgčas nam ne bo, a ne??? 

Če te karkoli zanima, mi piši v komentar in ti odgovorim. Se beremo spet naslednjič, do takrat pa bodi super in se ne pozabi naročiti na novice. Če si na telefonu ali tablici, je ta možnost spodaj pod objavo. Če si na računalniku, vidiš to možnost na desni. Naročnina je for free- brezplačna!!! Tako kot Youtube!!


Tako, prišli smo do konca današnje objave. Upam, da vam je bila všeč in boste moj blog z veseljem brali še naprej. ;) 


Komentarji

  1. Zdravo, se ne strinjam s tem člankom. Govoriš kot da je edina rešitev, da koga udariš če je res kaj narobe. Jaz osebno bi se obrnil in šel in se ne bi z nikomer fizično meril. Prav imaš, da se je verjetno dobro pozanimati, samo če tako explicitno vidiš nekoga, da se poljublja strastno z drugim je tudi škoda časa za to pozanimavanje. No konkretno jaz in verjetno tudi veliko ostalih, ko bi kaj takega videli, bi enostavno obrnili za 180 stopinj in šli ter pozabili na človeka. O fizičnem nasilju tudi pod razno ne razmišljam pri teh zadevah. Če se je ona odločila da gre sexat z nekom drugim, naj gre in naj jima bo lepo. Zakaj bi moral koga udarit zaradi tega???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Niker v članku ne piše nič o fizičnem nasilju nad nekom, sama tega res nisem napisala. Sem samo rekla, da se je treba prepričat, da je neki res tako. Če tega ne narediš, je to lahko krivica za punco ali fanta, česar resnično nočeš. Če tako, kot jaz slediš pregovorom, eden celo pravi; Bolje prva zamera, kot zadnja. Zato se res moreš s tem ukvarjat, če ti je za to osebo mar. Drugače je ona za brez veze bila s tabo. To je moje mlenje o tvojem komentarju. Ponavljam nikoli nisem rekla, da naj kdo z nekom fizično obračuna. Ne podpiram nasilja!!!
      Drugič pa bolje preberi!!!

      Izbriši

Objavite komentar