Imej vizijo!

Danes ti bom povedala zgodbo o dveh semenih, ki sem jo prebrala v knjigi o kateri sem govorila nekaj časa nazaj. Objavo najdeš tukaj

Naslov knjige je: Če ne morete preplezati zidu naredite vrata! 

To zgodbo sem prepisala zate, ker resnično nosi velik nauk in meni osebno bo to nekoč prišlo prav za mojo motivacijo. Vem, da bo pomagalo tudi tebi. 

Vaša vizija- izstopite iz cone udobja

Za sanjanje velikih sanj potrebujemo veliko poguma. Ljudje, ki se odločijo, da nikoli ne bodi tvegali, in živijo v svetu, ki ga gledajo na televiziji s svojega fotelja, živijo v zmoti, saj območje udobja dolgoročno ne prinaša nobenega užitka. 

Za ponazoritev teh misli vam bom povedal zgodbo o dveh semenih. 

Nekega spomladanskega dne je kmet v zelo rodovitno zemljo posadil dve semeni. 

"Rado bi zraslo," je dejalo prvo seme. Čez čas je pognalo korenine globoko v zemljo in pognalo kal proti svetlobi. Odprlo je svoje srce, iz katerega se je rodil popek, ki je čez nekaj dni prelepo vzcvetel. Cvetlica je vsako jutro uživala v soju sončnih žarkov. Bila je lepa, srečna in ponosna. 

Drugo seme je dejalo: "Nisem povsem prepričan, ali želim rasti, Ne želim pognati korenin globoko v zemljo, saj se lahko poškodujem. Če vzcvetim, bodo otroci odtrgali moj cvet. Zato mislim, da je najbolje, če ostanem tukaj in čakam, kaj se bo zgodilo!"

Nekega dne se je okoli semen šopiril petelin. Sklonil je glavo in z občudovanjem opazoval cvetlico, ki se je počasi razvijala. S kljunom je pobrskal po zemlji in zagledal seme, ki je ležalo v zemlji, brez kali in brez korenin. Zato ga je pojedel. 

Zgodba v sebi nosi globok nauk. 

Če se nismo pripravljeni premikati naprej in se razvijati, če nismo pripravljeni tvegati, nas bo življenje požrlo. Ne moremo ostati tam, kjer smo, zamrznjeni v času. Moramo iti naprej ali nazaj. 

Če se hočemo premikati naprej, bomo v to morali vložiti, kar nekaj napora, saj se bomo morali boriti, da bi prišli na vrh. Premikanje nazaj je lažje, saj pot vodi navzdol. Jaz osebno se raje pomikam naprej, čeprav v to vložim veliko truda. NE maram nazadovati in ob tem početi prav ničesar. Kaj pa ti??

To je bila zgodba  o dveh semenih tu spodaj pa sem dodala še dodatno motivacijo zate!

Nekdo je dejal: "Če se izstreliš na zvezdo in zgrešiš, boš pristal na Luni. Če pa skačeš na ograjo in zgrešiš, boš pristal v blatu." Zato je bolje ciljati visoko in zgrešiti kot pa ciljati prenizko in zadeti. 

Te kar koli zanima mi piši v komentar in ti odgovorim in novi objavi. Ne znam odgovarjati na komentarje. Se bom pa kmalu naučila. Takoj ko bom znala programirat in kodirat, baje ni isto nisem pa prepričana. 

Se beremo spet naslednjič, do takrat pa bodi super in se ne pozabi naročiti na novice. Če si na telefonu ali tablici je spodaj pod objavo ki jo bereš. Če pa si na računalniku pa vidiš to možnost na desni. Naročnina je for free- brezplačna!!! Tako kot youtube!!

Tako se je današnja objava končala.

Komentarji