Bučko praznuje 2 leti

 Danes bom s tabo delila nepozabno izkušnjo, ki se je zgodila 10.2-11.2.2020 ponoči.


Na ta dan se je rodil moj maček Bučko ja res je danes ima rojstni dan star je 2 leti. 

Kotenje Pike se je začelo, ko sem slišala, da se moja muca Pika zelo veliko premika (To je ista muca, ki je poginila istega leta 8.12.2020)

Takrat sem dojela, da ima verjetno popadke in, da bo zdaj zdaj začela kotiti. 

Pri njej sem bila večino časa vmes so me začele boleti noge, ker sem namreč čepela. 

Ko sem tako ležala na postelji (le kak meter in pol od mačke ) sem na enkrat zaslišala nek curek vode in dojela, da je mački očitno odtekla voda in, da se prej o popadkih res nisem zmotila (imela sem namreč občutek, da si vse skupaj le domišljam). 

Nekaj časa se je še "vrtela" okoli po prostoru v omari, ki si ga je zbrala za kotitev. In sem ji ga naredila nekaj tednov prej. A si nekako nisem predstavljala, da bo tam res skotila.  Izjemno sem vesela, da je to naredila ravno tam. 

Potem pa je na svet primjavkala prva muca, na začetku sem mislila, da je samo črno-bela a v resnici je bila malo barvna tako kot njena mama (umrla je nekaj dni po rojstvu, ker je bila prešipka). 

Na svet je za njo prišla še ena punčka tokrat zares črno-bela (ime sem ji dala Snežka-Punca, ker je bila punčka)(Umrla je 3-4 mesece po rojstvu, ker je pojedla polža in se z njim zastrupila).

Prvi dve sta tako starejši za cel dan hehe, čeprav je to v resnici kako uro.

Po 12 uri ponoči pa je na svet primjavkal prvi samček rumeno-oranžno-beli ( ime sem mu dala Butelj-bil je tako smešen in resnični Buteljček, kasneje sem ga oddala in sedaj mu je ime Miki oz. nisem več prepričana saj lastniki pravijo, da ima vsak teden novo ime. Skratka zagotovo nikoli več ne bo Butelj razen zame hehe)

Jaz sem po njegovem prihodu odšla spat. A ko sem se zjutraj zbudila sem poklicala očija on je prvi opazil, da je mladičkov v resnici 4 ne le 3-je. En se je očitno izmuznil mojim radovednim očem.

Ta mladič za katerega nisem vedela, da sploh obstaja je tigrast in najlepši od vseh v leglu. Ime pa sem mu dala Fant in sedaj ga kličem Bučko. Je moj najboljši prijatelj. 

Med kotitvijo in, ko so na dan prihajali mladički je moja mačka neznosno "rjovela" (tako jaz imenujem to glasno mjavkanje). 

To je zdaj cela kotitev meni je bila izkušnja izjemno všeč, in iz tega vidika sem se odločila, da jo zapišem preden jo pozabim. Hotela sem, da tudi ti vidiš/prebereš kako mačka koti, verjamem pa, da to vsakega ne zanima. V komentar napiši ali si tudi ti kdaj gledal/a kako mačka koti ali pa si videl/a kako drugo žival, ki je to počela. Če si kako drugo žival potem kotitev na kratko opiši hvala. 

 Ne pozabi se naročiti na obvestila o mojih objavah tako, da klikneš na NAROČI SE desno od objave, ki jo bereš. Če si na telefonu ali tablici podrsaj do konca strani!!!


Se beremo spet čez nekaj dni. 

Mavrična Eva


Potrebuješ mentorico za svoj blog mi piši na družbenih omrežjih ali na gmail in takoj začnemo!!!!
inštrukcije, jih potrebuješ piši mi!!


Kje me še lahko najdeš:
Insta: Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Tik tok: Karinboom3
Spletna stran fb: Mavricna eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com

Komentarji