Takšna sem si všeč Blogmas #5 Čas zame

Danes bom govorila o sebi.

V življenju sem že doživela svojo osebno zmago, ki me je pripeljala do osebe, kakršna sem danes (vsaj v večini). Ta zmaga je bila odhod v moje sanje. 

Vem, da se odhod v sanje sliši precej čudno, ampak ne bodite nestrpni, vam bom vse razložila. Že kot majhna punčka sem si želela biti igralka ali delati vsaj blizu odra. Tako sem bila leta 2015 končno pripravljena, da za nekaj let živim svoje sanje. Na žalost sem imela veliko težavo, ki je zelo pomembno vplivala na moje delo. To je bil strah pred nastopanjem (trema). Trema je bila tako zelo velika, da me je začela že zelo motiti, saj niti preprostih predstavitev pred sošolci nisem bila sposobna speljati. Si morate misliti, da že ust nisem mogla odpreti, kop sem prišla pred tablo? Pogosto sem začela jokati in upati, da bo čim prej konec. 

Tako me je trema in hkrati moj največji strah stal osebe, kakršna sem želela postati. S tem strahom sem se mogla soočiti. S tem sem naredila korak naprej, postala sem boljša oseba. Zdi se mi, da je bila to najboljša odločitev mojega življenja. Če se takrat ne bi odločila premagati treme, ne vem, kako bi šlo naprej. Da bi to premagala, sem začela hoditi v gledališče. Vadila sem nastope in kmalu mi ni bilo več tako hudo, da bi se zjokala pred publiko, ko bi morala kaj povedati. To mi je pomagalo tudi v vsakdanjem življenju, saj sem lahko končno govorila pred celim razredom. Seveda sem imela nekaj treme, ampak je kmalu tudi ta minila. Pravijo, da malce treme pa le mora biti. 

Če takrat tega ne bi storila, verjemi, da niti tega bloga ne bi nikoli začela pisati. Nikoli ne bi spremenila pogleda na svoje življenje in ga izboljšala. Nikoli tudi ne bi spoznala tako krasnih ljudi, kot sem jih. 
Na to sem resnično ponosna in zdaj uživam v življenju. Pa čeprav le za nekaj minut, ur ali dni. 

Na kaj pa si ti ponosen/na? Kaj je tvoja osebna zmaga? Če želiš, lahko to z mano deliš med komentarji.

Se beremo jutri!

                                                              

Mavrična Eva


Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Oražem
Insta: Karin boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Tik tok: Karinboom3
Spletna stran fb: Mavricna eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com


Komentarji

Objavite komentar